Skip to main content
Alleen deze week nog alle whisky's met korting!

uit de folder


3 tips

3 tips

Kaas en wijn: een gouden combinatie. Lekker kaasfonduen dus! Je maakt 'm nog lekkerder als je ook nog een beetje wijn in je kaasfondue doet. Van ons voor jou: 3 tips voor bij de kaasfondue.

Bekijk alle actiewijnen

1. Winzerkeller Andau Grüner Veltliner

In de geur van deze super frisse Grüner Veltiner ruik je pitten van perziken en een beetje een kruidige geur van witte peper. De smaak is elegant smaak met mooie, verfijnde zuren. Perfect geschikt als aperitief, heerlijk bij de kaasfondue. 

Andau is kleine een gemeente in Burgenland waar 2400 mensen wonen. Dit wijnbouwgebied ligt vlaikbij de Hongaarse grens en heeft de meeste zonnige dagen en het warmste klimaat van heel Oostenrijk. Hierdoor kan het de rijpste, en zeer smaakvolle wijnen maken van grúner veltliner en ook veel typisch Oostenrijkse rode wijnrassen zoals zweigelt en blaufránkisch.

Winzerkeller Andau Grüner Veltliner 2018 75CL

2. Mulderbosch Steen op Hout

Steen op hout is natuurlijk een krankzinnige naam voor een wijn. Maar niet als je bedenkt dat Steen de lokale benaming is voor de meest aangeplante witte druif van Zuid-Afrika: chenin blanc. De term ‘op hout’ refereert aan 10% van de oogst, die 6 maanden rijpt op eikenhouten vaten. Dit geeft de chenin blanc extra complexiteit en diepgang. Dat proef je in deze wijn van Mulderbosch: witte perzik, abrikoos, citroen, witte bloesem en een tikje vanille.

Mulderbosch is een Zuid-Afrikaans wijndomein uit Stellenbosch. Het is de overbuurman van Boschkloof. Mulderbosch is opgericht in 1989 en sinds 1994 maken ze wijn onder hun eigen naam. Liefhebbers van over de hele wereld zijn vanaf het begin fan. 

Mulderbosch Steen Op Hout 2018 75CL

3. Vidal-Fleury Côtes du Rhône Blanc

Bij een witte Côtes du Rhône ben je als producent behoorlijk vrij om te kiezen welke Rhônedruiven je gebruikt. In het geval van deze Côtes du Rhône Blanc van Vidal-Fleury is de belangrijkste druif in de blend viognier (88%). Dat zorgt voor een bloemige en volle wijn met de geur van abrikoos, meloen en amandelen. De blend bevat daarnaast grenache blanc. Die zorgt voor de geur van nectarine, anijs en venkel. De wijn heeft een lage zuurgraad en gaat goed bij in de boter gebakken sliptong of bij Zwitserse kaasfondue.

Vidal-Fleury is de oudste producent uit de Rhône. Al sinds 1781 wordt er op dit domein wijn gemaakt.

Vidal-Fleury Côtes Du Rhône Blanc 2018 75CL