Skip to main content

Think you know smoke


Ardbeg win een bbq

Ardbeg win een bbq

Ardbeg is gekend als de meest geturfde en rokerige single malt whisky. om dit rokerige karakter extra in de kijker te zetten organiseert het merk de ultieme zomer actie. De Masters of Smoke activatie draait helemaal om het ontdekken van alles rondom rook, in onze whisky’s, in unieke cocktails en in de perfecte BBQ foodpairings gecreëerd door The Bastard.

Maak kans op een ‘The Bastard Urban Large BBQ

Think you know smoke? Doe dan mee met de actie (looptijd van 1 juli t/m 31 augustus) en maak kans op een ‘The Bastard Urban Large BBQ’ of één van de vele andere prijzen. 

Doe mee en win!

ARDBEG GINGER

Ingrediënten

  • 45ml Ardbeg 10YO
  • 100ml ginger beer
  • 15ml vers limoensap

Bereidingswijze

1. Schenk de Ardbeg 10 year old en het limoensap in een longdrinkglas met ijs.

2. Top af met ginger beer en garneer met een limoenpartje of sinsaasappel twist.

BRAMBLE BITE

Ingrediënten

  • 20ml Ardbeg Wee Beastie 5YO
  • 20ml vers citroensap
  • 10m vanillesiroop
  • 15ml bramenlikeur

Bereidingswijze

1. Schenk de Ardbeg Wee Beastie, citroensap en vanillesiroop in een gebold glas dat voor de helft gevuld is met crushed ijs.

2. Roer het door en vul het glas volledig met crushed ijs. Sprenkel de bramenlikeur eroverheen en garneer met een takje verse munt en braam. Voor meer cocktails
 

Ardbeg Wee Beastie 5yo 

Ardbeg heeft een monster gecreëerd... Ardbeg Wee Beastie heeft slechts 5 jaar gerijpt, waarmee het het ongetemde ‘enfant terrible’ van de whiskywereld is. Waar de meeste single malts de soepelheid en balans van een rijpere leeftijd zoeken, weten wij dat meer tijd in het vat de rokerigheid tempert die zoveel whiskyliefhebbers zoeken. De naam is een combinatie van het Schotse bijvoeglijk naamwoord ‘wee’ (klein), met een ‘beastie’ (klein wezentje met een veel grotere attitude), en duidt op een schepsel dat een beetje ondeugend en wild is, een tikje woest en oncontroleerbaar, maar op een innemende manier. Dát is de whisky... Vijf jaar oud, maar ongelooflijk krachtig en met een stevige ‘bite’. 


 

Ardbeg An Oa

In het hart van de Ardbeg distilleerderij, de Gathering Room bevindt zich het grote Gathering Vat, speciaal gecreëerd uit Frans eikenhout, waarin Ardbeg An Oa ontstaat. Speciaa; voor liefhebbers van rokerige whisky. Deze rokerige, zoete, ronde single malt is is geïnspireerd op het meest ongetemde gedeelte van het ruige Schotse eiland Islay. Het is de eerste nieuwe permanente toevoeging aan het kernassortiment van Ardbeg in bijna een decennium. Kleur: Licht goud. Geur: Tonen van romige toffee, anijszaad, dadels en een vleugje perzik en banaan. Smaak: De soepele, romige textuur van de whisky laat een siropge zoetheid achter op het smaakpalet. Smaken van melkchocolade, sinaaspapel en gerookte thee vermengen zich met zoete specerijen, sigarenrook en - onverwacht - gegrilde artisjok. 


 

Ardbeg An Oa 70CL

Ardbeg Ten Year Old

Er zijn vele voortreffelijke Ardbeg whisky’s geweest door de jaren heen, maar kenners en liefhebbers blijven terugkeren bij de veelvuldig bekroonde kern van het merk, de Ten Years Old. Een onmiddellijk succes bij whiskykenners en turfliefhebbers wereldwijd bij de lancering in 2000 en Ardbeg Ten Years Old is sindsdien niet uit de top weggeweest. Deze zwaar geturfde whisky (50 ppm fenolen) heeft een verrassende ‘peaty paradox’. Door een extra reflux mechanisme op de distilleerketel krijgt de whisky een fruitigzoete lichtheid en zuiverheid die voor een perfecte balans zorgt. Een intens en langdurig genot voor de zintuigen! Kleur: Licht goud. Geur: Een uitbarsting van intens rokerig fruit – turf met licht scherpe citrus, verpakt in wasachtige donkere chocola. Menthol en zwarte peper doorsnijden deze zoete rokerigheid. Als je je neus dieper in het glas steekt ruik je gerookte vis en bacon samen met groene paprika, ananas en peer. De rokerigheid vult langzaam de mond met hints van romige cappuccino en marshmallows. Naarmate de smaak zich voortzet en verdiept bedekken droge espresso, zoethout en teerachtige rook het palet met een olieachtig laagje.


 

Ardbeg 10 Years 70CL