De lekkerste feestwijnen


De feestdagen staan weer voor de deur!

En ondanks de voornemens om dit jaar niet helemaal uit te pakken met complete diners en verschillende gangen, zal je uiteindelijk toch een hele dag in de keuken belanden om alles voor te bereiden. Dan wil je liever je kostbare tijd niet besteden om ook de bijpassende wijnen uit te zoeken. Daarom hebben wij je alvast een handje geholpen.

We hebben 10 prijswinnende wijnen voor je gelesecteerd waarmee jou feestdiner een gegarandeerd succes wordt.

Een van die wijnen is de Yealands Sauvignon Blanc. Deze Nieuw-Zeelands Sauvignon Blanc kenmerkt zich door zijn frisheid. Een zeer geschikte wijn om de avond mee te beginnen, maar ook erg lekker bij bijvoorbeeld sushi.

Bij een feestdiner kan een goed stuk vlees vaak niet ontbreken. Wat past daar beter bij dan een mooie stevige rode wijn? Zoals de Masi Campofiorin, die door een extra vergisting een hele complexe en stevige smaak heeft en daardoor perfect smaakt bij een stuk gebraden rundvlees. Heb je lamsvlees of een rib-eye op het menu staan? Dan gaat deze Frescobaldi Chianti Castiglioni uitstekend passen door zijn volle smaak van rijp fruit. Nieuw is ons assortiment is de Spaanse Cune Rioja Reserva. Deze bevat veel zwart fruit, maar ook tonen van vanille en cederhout. Hierdoor past deze wijn goed bij gegrild rood vlees.

Geen vlees voor jullie, maar misschien een lekkere malse zalm of paddestoelen in roomsaus? Deze Catena Chardonnay Tupungato is een volle witte wijn die door zijn aromatische boterigheid  je maaltijd uitstekend tot zijn recht laten komen.

En wat is een oudejaarsdag, zonder een feestelijke bubbel om hem mee af te sluiten? Zoals bijvoorbeeld de Cava Pere Ventura, of de Pommery Brut Rose. Deze rose champagne is ook een verrassend goede combinatie met schaaldieren of tonijn. Fris en vol vruchten, maar wel stevig van smaak. Ben je de BOB, in blijde verwachting, of drink je liever geen alcohol? Dan is deze Faber Sparkling White een mooi feestelijk alcoholvrij alternatief!

Kijk hier voor meer wijn en spijs advies of vraag het onze medewerkers in de winkel.

Zo heb je altijd met de juiste fles wijn in huis!


13.99

KAART HOUDERS


12.59
Stevig rood
Fles Doos (6)

45.99
Bubbels
Fles

8 Reviews

(110 stemmen)
10.69

KAART HOUDERS


9.62
Cava
Fles Doos (6)


3 Reviews

(83 stemmen)
6.99

KAART HOUDERS


6.29
Soepel rood
Fles Doos (6)

4 Reviews

(201 stemmen)
op=op
13.99
Vol wit
Fles Doos (6)

18 Reviews

(157 stemmen)
11.99
6.99
Fris wit
Fles Doos (6)

20 Reviews

(179 stemmen)
15.59

KAART HOUDERS


14.03
Stevig rood
Fles Doos (6)

26 Reviews

(126 stemmen)
16.99

KAART HOUDERS


15.29
Stevig rood
Fles Doos (6)

7 Reviews

(66 stemmen)
11.99

KAART HOUDERS


10.79
Stevig rood
Fles Doos (6)