Skip to main content

5x de


Nieuwste bier

Nieuwste bier

Gaat het je duizelen zodra je de bierkaart in handen krijgt? En kies je daardoor altijd maar weer hetzelfde biertje? We helpen je graag om eens iets anders te kiezen. Daarom zetten we de 5 nieuwste biertjes uit ons assortimenten op een rij, scheelt weer wat opties.

Bekijk alle bier

1. GORDON’S GIN & TONIC LIME

We beginnen met een vreemde eend in deze rij. Dit ‘speciaalbiertje’ van Gordon’s bevat slechts 0,5% alcohol. Speciaal voor de momenten dat je wel zin hebt in een frisse drank, maar even geen alcohol wilt of kunt drinken. Zoals de naam al doet vermoeden bevat het een gin en tonic smaak met een hint van limoen. Echt een verfrissende drank dus. En bij Gordon’s kun je ervan uitgaan dat ze weten hoe ze lekkere drank moeten maken Ze maken al jaren de favoriete gin van de wereld.

2. VEDETT EXTRA SESSION IPA

Ook deze bier is laag in alcohol, maar zeker niet laag in smaak. Vol met de aroma’s van citrus. De dennenhars zorgt voor frisheid en een bittertje. Met dit biertje doe je mee aan de trend van bieren met een laag alcoholpercentage. En die schildpad? Die verwijst naar het verhaal van de schildpad en de haas. Want ‘slow and steady wins the race’. Door het lage alcoholpercentage kun je lang en veel genieten van het bier. Je kunt met gemak meerdere biertjes drinken. Vedett is onderdeel van de brouwerij Duvel Moortgat. De laatste jaren is Vedett opgepikt door de alternatieve horeca scene in België. Het nieuwe uiterlijk van het meer dan zeventig jaar oude biermerk past daar perfect bij. Je kunt namelijk je eigen foto op de achterkant van het etiket laten afdrukken, best tof.

 

Vedett Extra Session IPA 33CL

3. GULPENER DORT

Als je het eerste speciaalbier van Nederland wilt proeven moet je snel zijn. Brouwerij Gulpener is namelijk gestopt met het brouwen van de Dort. De brouwers nemen afscheid van hun eerste bier met deze laatste oplage. Met een goudgele kleur en een moutige smaak is de Dort iets minder speciaal qua smaak dan de rest. Maar dat maakt hem juist weer heel bijzonder, omdat deze bier al zo lang bestaat!. Dit moutige en licht zoete biertje was in de jaren 50 populair bij mijnwerkers. Geniet er extra van, want wie weet is het echt de aller aller laatste keer.  

Gulpener Dort 33CL

4. KWAREMONT

Voor de echte fietsliefhebber. Het is een volmout bier, met een pittig en vol karakter. De aanwezigheid van de vele suikers is ideaal voor na een lang rondje wielrennen. Gebrouwen door Brouwerij De Brabandere dat sinds de oprichting een familiebedrijf is. Vernoemd naar het dorp Kwaremont en de helling de Oude Kwaremont. Vooral de helling is zeer geliefd bij wielrenners. Alleen al door de naam is het dus een echt fietsers biertje.

Kwaremont 33CL

5. CHÉRIE A LA FRAMBOISE 

Combineer een traditioneel witbier met kersen en je krijgt de Chérie a la Framboise. Fris en zoet met een klein bittertje. Dit fruitbiertje is afkomstig uit de Abbaye d’Aulne. De abdij volgt nog steeds trouw de traditionele brouwkunst van de cisterciënzer monniken die er in de middeleeuwen leefden. Een echt abdijbier dus! Bij Chérie combineren ze traditie met een fris smaakje, het is de roze zomer schemering in je glas. Wederom is ook dit bier laag in alcohol percentage.

Chérie à la Framboise 33CL


Meer lezen over bier?

Benieuwd naar hoe je deze bieren het beste kunt gaan proeven? Wij geven je tips hoe je bier kunt gaan proeven als een pro! En leer dan ook gelijk hoe je bier moet inschenken, serveren en bewaren!