Skip to main content

Nieuw


5 RODE WIJNEN

rode wijn

Zin in iets anders? Om je smaakpalet te verbreden lichten we 5 nieuwe rode wijnen voor je uit. Met wat extra informatie over elke fles heb je straks ook nog iets te vertellen aan de dinertafel. 

Bekijk alle rode wijn

1. PICCINI CHIANTI RISERVA ORO

Piccini is een wijnhuis in Toscane. Een familiebedrijf dat al vier generaties met veel passie wijnen maakt. En het gaat goed, ze zijn nu eigenaar van 5 landgoederen. Deze wijn is gemaakt van de belangrijkste druif uit het gebied, de sangiovese. Riserva betekent dat de wijn extra lang op hout gelagerd is. De wijn heeft hierdoor extra smaaklaagjes gekregen en is bovendien ook geschikt om nog een paar jaar weg te leggen. 

  • Kiezen als je houdt van stevigheid, een lichte bite en structuur. 
  • Smaakprofiel: classic red. 
  • Serveer deze chianti bij rood vlees of bij pasta met een pikante saus.

2. Piccini Memoro Rosso

Ter gelegenheid van de 150-jarige verjaardag van de Italiaanse eenheidsstaat ontwikkelde de Toscaanse producent Piccini een speciale wijn die symbool staat voor de eenheid van het land. Memoro Rosso is namelijk een blend van vier verschillende druivensoorten uit vier verschillende uithoeken van het land.

  • Kiezen als je houdt van super soepele, zachte wijnen.
  • Smaakprofiel easy rider.
  • Een perfecte borrelwijn!

Piccini Memoro Rosso 2019 75CL

3. 50° Pinot Noir Dry

Een wijn vol met de smaak van zwarte bessen, rozenbottel, pruimenjam en vers gemalen zwarte peper. De Pinot Noir is van wijnhuis Schloss Johannisberg. Een kasteel met maar liefst ruim 900 jaar wijnoogst geschiedenis. Ze claimen zelfs de bedenkers te zijn van ‘laat geoogste wijn’. Oftewel, de druiven net iets langer laten hangen dan normaal waardoor je een wat zoetere rode wijn krijgt. 

  • Kiezen als jouw wijn lekker fruitig moet zijn en makkelijk drinkbaar. 
  • Smaakprofiel fruit smoothie.
  • Perfect te serveren bij een steak tartare of de barbecue. 

4. Masi Costasera Amarone Classico

Een stevige wijn vol met smaak. Wijnhuis Masi kent een lange historie en ligt nabij Verona. Al zeven generaties lang staat de Boscaini familie aan het roer. Alle druiven uit deze gaard worden zo lang mogelijk aan de druiventak gelaten. Hierdoor zitten de druiven vol met suikers. Vervolgens drogen de druiven op bamboematten. Wederom om zoveel mogelijk suikers te behouden. Resultaat is een dieprode wijn met veel concentratie. Deze Appassimento methode gaat helemaal terug tot de oude Romeinen. Die wisten wel hoe je wijn moest maken. 

  • Kiezen wanneer je houdt van zeer geconcentreerde wijn en niet opziet tegen wijn met een hoog alcoholpercentage.
  • Smaakprofiel: royal red.
  • Geniet van deze Amarone bij een gerecht met wild of kwartels. Lang gerijpte kazen als pecorino en gorgonzola vormen het ideale kaasplankje voor na het diner bij deze wijn. 

5. ZORZAL MALBEC

Deze Argentijnse wijn zit vol mineralen afkomstig van de kalksteengrond. Het wijnhuis Zorza bevindt zich namelijk in het meest extreme gebied van Mendoza; het ligt hoog en droog, overdag schijnt de zon fel en ‘s nachts vriest het. Die koelte komt ook terug in de Malbec door z’n frisheid. De eigenaars van Zorza doen het graag allemaal net wat anders, zo ook bij het oogsten van de druiven. De drie broers plukken de vruchten net iets eerder dan normaal. Het resultaat: een nog frissere wijn. 

  • Kiezen als je houdt van een stevige wijn vol met structuur.
  • Smaakprofiel: classic red. 
  • De Malbec is vooral lekker bij stoofpotjes en rood vlees.