Skip to main content

4x de nieuwste


Whisky's

Whisky's

Whisky’s zijn er in allerlei smaken en dan ook nog eens afkomstig uit verschillende landen. Om je op weg te helpen en je smaakpalet te vergroten voegen we nieuwe toe aan het assortiment. Ontdek 4 nieuwe whisky’s, welke ga je kiezen?

Bekijk alle whisky's

1. JIM BEAM WHITE

Een best zoete bourbon, met een vleugje vanille en verse mais. Dit laatste is vrij logisch, omdat meer dan de helft van dit drankje gemaakt is van maïs in plaats van graan. Gemaakt in Kentucky zoals het hoort bij bourbon. Fun fact, al zeven generaties lang maar Jim Beam bourbon. De oprichter Jacob Beam was dan ook founding father van de bourbon. Hij gebruikte het recept van zijn Duitse vader om in 1795 het eerste vat met bourbon te verkopen

Jim Beam White 70CL

2. JACK DANIEL’S KADOVERPAKKING TENNESSEE WHISKEY

Perfect als je een cadeau wilt kopen met een rock-’n-roll randje. De whiskey van Jack Daniel’s is een echte Tennessee whiskey, gefilterd door esdoorn houtskool en gemaakt met mais. Ideaal voor iemand die houdt van een zachte milde smaak heeft, maar ook zoetig is. Wist je trouwens waarom we Tennessee whiskey en niet bourbon moeten zeggen? Volgens wetgeving mag je het geen bourbon noemen vanwege de filtering door de houtskool. Hoe je het ook noemt,  deze whiskey heeft veel fans.  Frank Sinatra was zo’n grote liefhebber, dat hij zelfs een fles meenam in z’n graf. 

Jack Daniels met Coca Cola 35CL

3. TENJAKU BLENDED 

Deze whisky bevat de typische Japanse whisky kenmerken: zacht en rokerig met een zoete aroma. Het beste is om deze blended whisky puur te drinken met ijs. De Tenjaku is in Fuefuki gemaakt. Deze stad is omringd door prachtige natuur, van de hoge Chichibu bergen tot aan de waterbron van de Misaka berg. 

Tenjaku Blended Whisky 70CL

4. SIGNATORY ARDMORE 2008

Deze Ardmore is krachtig en fruitig. In totaal zijn er slechts 1.536 flessen gebotteld, waardoor elke zijn eigen unieke nummer draagt. De whisky is gemaakt in de Ardmore distilleerderij in Schotland. Het water dat gebruikt wordt, is al sinds 1898 afkomstig van de natuurlijke waterbron hoog bovenop de Knockandy Hill. Omdat Ardmore zich met name richt op de blended whisky, brengen ze zelden een malt uit. Daarom is deze Signatory zo speciaal. Zorg er dus voor dat je als liefhebber eigenaar wordt van zo’n uniek nummer.

Signatory Ardmore 2008 70CL


MEER LEZEN OVER WHISKY?

Goed nu is het natuurlijk belangrijk dat je ook weet waar je op moet letten. Wij helpen je een handje.