Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Uitgelicht


Wijn van de Maand

Wijn van de Maand

Elke maand zetten we een nieuwe wijn in het zonnetje: de wijn van de maand! Dit keer een wijn van het wijnhuis Riporta uit Italië.

Riporta Primitivo di Manduria

De Italiaanse primitivo druif is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangepland in Puglia, in de hak van de laars. Er worden krachtige wijnen gemaakt, zoals deze zondoorstoofde Pirmitivo di Manduria. En die serveer je met trots: het prachtige etiket en de stevige fles maken 'm extra bijzonder. Deze heerlijke wijn voor bij de BBQ of op een zwoele zomeravond. 

De smaak

Krachtig, met de smaak van kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, drop en zwarte peper. 

Fun fact

Primitivo di Manduria is een subgebied in Puglia dat voorschrijft dat de wijnen worden gemaakt van 100% primitivo. Het gebied is vernoemd naar het plaatsje Manduria, gelegen op de plek waar de hak van Italië de zool van de voet raakt. 

100% krachtpatser: met deze wijn maak je pas echt indruk!

Over de makers: Farnese Vini

Farnese Vini is een groot Italiaans wijnbedrijf met zijn wortels in de Abruzzen. Daarnaast beschikt Farnese Vini over wijngaarden in andere delen van Italië, zoals in Puglia (de hak van de laars), Campania, Basilicata, Toscane en Sicilië. De wijngaarden worden nauwkeurig bewerkt. Van de druif tot aan de fles worden de modernste technieken gecombineerd met tradities uit het rijke verleden van dit prestigieuze wijnbedrijf. Zodoende maken ze uitstekende wijnen die op de markt worden gebracht onder verschillende merknamen. Altijd zorgvuldig geselecteerd bij de herkomstgebieden van de druiven. Bij Farnese Vini zoeken ze naar de perfecte combinatie van het druivenras de bodemgesteldheid en de klimatologische omstandigheden van de streek.

Meer Riporta wijn

Een andere wijn van het label Riporta is de Riporta Primitivo. 

De Italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Met zijn dikke, donkere schil is hij uitstekend bestand tegen de hitte. Dat levert tegelijkertijd krachtige wijnen op met veel donker jamachtig aardbeien- en bramenfruit en stevige tannines. Daarnaast proef je tabak, rooibos en anijs. Schenk hem bij kruidige gerechten van de barbecue of bij een zelfgemaakte hamburger met een plakje uitgebakken bacon. Ook heerlijk bij gekaramelliseerde uien, geroosterde tomaat of paprika.


Meer lezen over wijn?

Nog meer lezen over wijn? Lees dan het artikel met alles wat je wilt weten over wijnen. Of over de verschillende wijnsoorten. Natuurlijk vertellen we je ook meer over wijnland Zuid-Afrika.