Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Uitgelicht


Wijn van de Maand

Wijn van de Maand

Elke maand zetten we een nieuwe wijn in het zonnetje: de wijn van de maand! Dit keer een wijn van het wijnhuis Faustino uit Spanje.

Faustino V Rioja Reserva

Bij Faustino heet de Gran Reserva Faustino I en de ‘normale’ Reserva heet Faustino V. Nog altijd moet de wijn daarvoor eerst 18 maanden rijpen op Amerikaanse eikenhouten vaten. Om vervolgens nog meer dan een jaar op fles door te rijpen in de kelders van de bodega. Het is een blend van tempranillo met 8% mazuelo. Deze Rioja is complex en intens met donker bessenfruit, vanille, chocola, specerijen en sigarenkistjes. Klassieke begeleider van alle soorten lamsvlees. Ook heerlijk bij Jamón Ibérico.

Fun fact

In de Gouden Eeuw waren het de kooplieden die wijnen meenamen uit onbekende gebieden en ze bekend maakten in hun eigen land. Om deze reden zie je het portret van de Nederlandse koopman Nicolaes van Bambeeck van Rembrandt terug op de labels van Bodega Faustino. 

Op de hoogte blijven?

Over wijnhuis Faustino

Faustino is een van de allergrootste namen in Rioja. Ze beschikken al meer dan 140 jaar over de allerbeste wijngaarden in het beste gebied van Rioja: de Rioja Alavesa. Faustino's wijnen zijn inmiddels wereldberoemd. 

Andere Faustino wijnen


Meer lezen over wijn?

Nog meer lezen over wijn? Lees dan het artikel met alles wat je wilt weten over wijnen. Of over de verschillende wijnsoorten. Natuurlijk vertellen we je ook meer over wijnland Zuid-Afrika.