Albert van Beeck Calkoen

De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Lees meer over Albert, zijn mooie verhalen en heerlijke cocktails.

Tijdens zijn studie Nederlands Recht in Utrecht werkte Albert van Beeck Calkoen in verschillende bars, waar hij voor het eerst kennis maakte met cocktails. Door zijn groeiende passie voor gastvrijheid en het mixen van distillaten gaat hij werken bij verschillende drankmerken, waar hij ruim 8 jaar lang verschillende facetten van de wereld van drank en cocktails leert kennen. In 2011 start hij zijn eigen bedijf, Mister Cocktail, precies een dag voor de geboorte van zijn jongste zoon. Met zijn onderneming adviseert hij zowel drankmerken als horeca onderemers in strategie, events, menukaarten en trainingen. Daarnaast organiseert hij verschillende evenementen, waaronder de Gin & Tonic dag en schrijft hij regelmatig voor sites als Esquire.nl, maar ook op zijn Mister Cocktail blog, Facebook en Twitter en op gall.nl.

"Iedereen kan cocktails maken, het is echt niet zo moeilijk. Je hebt alleen veel ijs nodig en een maatbekertje, dan komt het helemaal goed. Experimenteer met de recepten en wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker!" - Albert van Beeck Calkoen