Skip to main content

Bruin

Filters voor Bruin

Filters voor Inhoud

30 CL (1)

Filters voor Prijs

Tot 5 euro (1)

Filters voor Merk

Leffe (1)
Bekijk 1 producten
Nog geen filters actief

WAT IS (OUD) BRUIN BIER?

Oud bruin bier is de benaming voor twee zeer verschillende donkere biersoorten die in Nederland en in België worden gebrouwen. In Nederland is oud bruin bier donkerbruin, vaak erg zoet en heeft een laag alcoholpercentage. Vlaams oud bruin is een bier dat rijpt in eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt het bier een wat zurige smaak. Dezelfde naam, twee totaal verschillende werelden. Lees hier meer over bruin bier.

 

NEDERLANDS BRUIN BIER

Nederlands (oud) bruin bier is een ondergistend bier en heeft daarom een laag alcoholpercentage. Het bier heeft een zoete tot zeer zoete smaak doordat het bier kunstmatig wordt gezoet. De Nederlandse variant wordt onder andere gebrouwen door Heineken, Hertog Jan, Grolsch en Bavaria. Vanwege de zoete smaak, wordt het bier ook vaak gebruikt in de keuken. Bijvoorbeeld bij de bereiding van wild gerechten.

 

VLAAMS BRUIN BIER

De Belgische variant is een bovengistend bier en bevat daarom meer alcohol dan de Nederlandse variant. De bekendste variant is de West-Vlaamse. Deze is gerijpt op eikenhouten vaten en heeft hierbij een gewenste melkzuurinfectie gekregen. Hierdoor is het bier licht zuur. Het oud bruin uit België wordt vaak gebruikt als basis voor dirverse fruitbieren.

 

ALLES OVER SPECIAALBIER

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. Nu weten we natuurlijk al dat er veel soorten speciaalbier zijn. Echter, wat is het verschil tussen speciaalbier en pils? Waar komt speciaalbier vandaan? En wat is speciaalbier eigenlijk? Hier kun je verder lezen over speciaalbier.

 

BRUIN BIER KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd meer dan 100 soorten speciaalbier op voorraad, zo ook (oud) bruin bier! Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je ze morgen thuis, op kantoor of zelfs op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de bier aanbiedingen en pak je voordeel!