Birthe van Meegeren

Onze wijnspecialiste Birthe van Meegeren werkt al 15 jaar in de wijnbranche. Ze weet heel veel van wijn en deelt graag haar kennis om jou net zo enthousiast over wijn te maken! Lees meer over Birthe en haar artikelen.

Birthe van Meegeren is de wijnspecialiste van Gall & Gall. Al 15 jaar is zij werkzaam binnen de wijnbranche. Ze startte in 1999 een wijnproeflokaal in Haarlem. Hier leerde ze enthousiaste wijnliefhebbers hoe wijnen en eten het beste te combineren zijn, een eye-opener voor velen. Sinds 2006 houdt ze zich bezig met het wijnassortiment van Gall & Gall.   

 

Omdat de wijnbouw continue in ontwikkeling is, blijft Birthe door middel van studie, en veel proeven, steeds up-to-date van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wijn.

Zo behaalde zij onlangs de internationale titel Weinakademiker aan de wijnuniversiteit van Geisenheim in Duitsland. Deze titel volgde op het behalen van de Diploma Course van de Wine & Spirit Education Trust (WSET), de hoogste wijnopleiding binnen de Benelux. Graag deelt zij haar kennis om iedereen net zo enthousiast over wijn te maken als zij!

Hoe meer je weet van wijn, hoe meer je ervan kunt genieten! - Birthe van Meegeren