Skip to main content
Château Dauzac
Frankrijk

Royal Red

Jouw Premium prijs

Château Dauzac

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Merlot 2016 75CL 13,5%

Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux gemaakt van cabernet sauvignon en merlot. Je proeft zwarte kersen, rode bessen, drop, tabak en aardse tonen, perfect bij een stuk rood vlees.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Dauzac

Frankrijk 2016 75CL

Alles over Château Dauzac

Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux gemaakt van cabernet sauvignon en merlot. Je proeft zwarte kersen, rode bessen, drop, tabak en aardse tonen, perfect bij een stuk rood vlees.

Château Dauzac is een Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux. De wijn wordt gemaakt van cabernet sauvignon en merlot in de verhouding 77/29. De wijn rijpt op eikenhouten vaten. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar oud. De laatste jaren wordt de kwaliteit van de wijn steeds beter, dankzij de nieuwe eigenaren.

Smaak kers, bes, drop, tabak en aards
Druivensoort
Druivensoort
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Beschrijving Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux gemaakt van cabernet sauvignon en merlot. Je proeft zwarte kersen, rode bessen, drop, tabak en aardse tonen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort cabernet sauvignon, merlot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Dauzac 1 Av Georges Johnston Labarde, MARGAUX, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Smaak kers, bes, drop, tabak en aards

Ons verhaal

Frankrijk, Labarde
Frankrijk, Labarde
Château Dauzac Frankrijk, Labarde
Château Dauzac is een domein met een veelbewogen geschiedenis en reputatie. Deze Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux was in de 18e eeuw namelijk eigendom van de burgemeester van Bordeaux: Graaf Jean-Baptiste Lynch. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd het domein nog gezien als een ‘over-achiever’, maar al snel kwam het verval. Château Dauzac werd gedurende het grootste gedeelte van de 20e eeuw verwaarloosd. De reputatie ging achteruit en de wijnen leverden niet de gewenste kwaliteit. Sinds 1988 is het domein in handen van MAIF, een Franse verzekeringsmaatschappij. Dit bedrijf investeerde in het domein en inmiddels worden de wijnen gemaakt onder de supervisie van wijnconsultant Eric Boissenot.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.