Skip to main content
Château Lagrange
Frankrijk

Royal Red

Jouw Premium prijs

Château Lagrange

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Merlot, Petit verdot 2019 75CL 13,5%

Om jaarlijks tot het beste resultaat te komen wordt de oogst van Château Lagrange (Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien) apart gevinifieerd op 102 roestvrijstalen tanks.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Lagrange

Frankrijk 2019 75CL

Alles over Château Lagrange

Om jaarlijks tot het beste resultaat te komen wordt de oogst van Château Lagrange (Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien) apart gevinifieerd op 102 roestvrijstalen tanks.

Om jaarlijks tot het beste resultaat te komen wordt de oogst van Château Lagrange (Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien) apart gevinifieerd op 102 roestvrijstalen tanks. Na een eerste selectie rijpt de wijn 21 maanden op eikenhouten vaten waarvan 55% jaarlijks wordt vernieuwd. Pas daarna wordt de definitieve selectie voor de Grand Vin gemaakt. In 2015 werd 35% van de totale oogst goed genoeg bevonden voor de Grand Vin van Château Lagrange. Voor 2019 bestaat deze uit 67% cabernet sauvignon, aangevuld met 28% merlot en 5% petit verdot.

Druivensoort
Druivensoort
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Petit verdot
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Om jaarlijks tot het beste resultaat te komen wordt de oogst van Château Lagrange (Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien) apart gevinifieerd op 102 roestvrijstalen tanks.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
CH LAGRANGE Route de St Laurent, ST Julien Beychevelle, France Email: deresseguier.e@medocaine.com Website: https://www.chateau-lagrange.com/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux, Saint-Julien-Beychevelle
Frankrijk, Bordeaux, Saint-Julien-Beychevelle
Château Lagrange Frankrijk, Bordeaux, Saint-Julien-Beychevelle
Château Lagrange is een Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien. Het domein heeft een rijke historie. Zo was de Amerikaanse president en wijnverzamelaar Thomas Jefferson een groot liefhebber van Lagrange. In 1820 gaf de toenmalige eigenaar van het chateau opdracht tot de bouw van een toren in Toscaanse stijl. Deze bepaalt nog altijd het aangezicht van het domein en vind je terug op het etiket. Vandaag de dag is Château Lagrange met zijn 118(!) hectare in handen van de Japanse drankengigant Suntory. Zij zijn eigenaar van een aantal van de grootste whiskymerken ter wereld. De tweede wijn van het domein verschijnt op de markt onder de naam Les Fiefs de Lagrange.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.