Skip to main content
Château Smith Haut-Lafitte
Frankrijk

Royal Red

Jouw Premium prijs

Château Smith Haut-Lafitte

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc, Petit verdot 2019 75CL 14,5%

Grand Cru Classé uit de Graves met een donkere kleur en de geur van specerijen, zwart fruit en sigarenkistjes. Hij heeft zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Smith Haut-Lafitte

Frankrijk 2019 75CL

Alles over Château Smith Haut-Lafitte

Grand Cru Classé uit de Graves met een donkere kleur en de geur van specerijen, zwart fruit en sigarenkistjes. Hij heeft zijdezachte tannines en een lange afdronk.

In de gemeente Martillac, vlakbij de stad Bordeaux, bevindt zich het indrukwekkende Château Smith Haut Lafitte. Onder de appellatie van Pessac-Léognan wordt hier een wijn gemaakt die is geclassificeerd als Grand Cru Classé uit het klassement van de Graves. De wijn is een blend van cabernet sauvignon met merlot, cabernet franc en petit verdot. De wijn heeft een donkere kleur en geeft je een sensatie van specerijen, zwart fruit en sigarenkistjes. Hij heeft zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Druivensoort
Druivensoort
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Petit verdot
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Grand Cru Classé uit de Graves met een donkere kleur en de geur van specerijen, zwart fruit en sigarenkistjes. Hij heeft zijdezachte tannines en een lange afdronk.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Smith Haut Lafitte 4 Chemin du Bourran, MARTILLAC, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Martillac
Frankrijk, Martillac
Château Smith Haut Lafitte Frankrijk, Martillac
Château Smith Haut Lafitte is een Grand Cru Classé uit de Graves. Het domein is gelegen in de appellatie Pessac-Léognan. De naam is een verwijzing naar een eigenaar uit de 18e eeuw, de Schot Georges Smith. Het andere gedeelte van de naam (Haut Lafitte) is een verwijzing naar een plateau dat rijk is aan waterdoorlatende kiezels waarop al sinds 1365 druiven staan aangeplant. Hoewel er ook witte wijn wordt geproduceerd op het domein, heeft Château Smith Haut Lafitte alleen een classificatie voor de rode wijnen. De Grand Vin is qua prijsniveau vergelijkbaar met een goede Troisième Grand Cru Classé. Het domein maakt ook een tweede wijn, Les Hauts de Smith.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.