Skip to main content
Domaine Roc Folassiere Côtes du Rhône Blanc
Frankrijk

Big White

Jouw Premium prijs

Domaine Roc Folassiere Côtes du Rhône Blanc

Frankrijk - Grenache blanc, Roussanne 2019 75CL 13,5%

Deze blend van roussanne en grenache blanc wordt gemaakt van druiven afkomstig van een domein dat in 2017 werd ingelijfd door Michel Chapoutier. Een klassieke Cote Du Rhone, heerlijk als aperitief of bij kip.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Domaine Roc Folassiere Côtes du Rhône Blanc

Frankrijk 2019 75CL

Alles over Domaine Roc Folassiere Côtes du Rhône Blanc

Deze blend van roussanne en grenache blanc wordt gemaakt van druiven afkomstig van een domein dat in 2017 werd ingelijfd door Michel Chapoutier. Een klassieke Cote Du Rhone, heerlijk als aperitief of bij kip.

Deze witte Côtes du Rhône wordt gemaakt van druiven afkomstig van een domein dat in 2017 werd ingelijfd door Michel Chapoutier. De familie van de oude wijnboer had geen zin om zijn land te bewerken en de familietradities voort te zetten. De wijn is een blend van roussanne en grenache blanc. Hij rijpt 6 maanden op zijn gistcellen (sur lie). Hierdoor krijgt de wijn meer diepgang en complexiteit, zonder zijn fruitige aroma's te verliezen. Je proeft wilde perzik, geroosterde amandelen en vlierbloesem.

Lekker bij kip en gevogelte
Druivensoort
Druivensoort
Grenache blanc
Volle witte wijnen worden gemaakt met deze druif. Gerijpt hebben ze toastachtige, romige aroma's. Prima bij vis, zoals tonijn.
Roussanne
Met deze druif worden volle, witte wijnen gemaakt, meestal uit het zuiden van Frankrijk. Vaak in een blend met grenache blanc. Lekker bij vette vis of paté.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De familie van de oude wijnboer had geen zin om zijn land te bewerken en de familietradities voort te zetten. Chapoutier kocht het domein en bracht weer leven in de wijngaarden.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort grenache blanc, roussanne
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
M. Chapoutier 18 avenue du Dr Paul Durand, Tain, France Website: www.chapoutier.fr Email: msor@chapoutier.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij kip en gevogelte

Ons verhaal

Frankrijk, Tain-l'Hermitage
Frankrijk, Tain-l'Hermitage
Domaine Roc Folassière Frankrijk, Tain-l'Hermitage
Domaine Roc Folassière valt onder het uitgebreide portfolio van de biodynamische koning van de Rhône: Michel Chapoutier. Zijn wijnen zijn altijd herkenbaar aan de braille op het etiket. Hij was de eerste ter wereld die dat deed. Michel Chapoutier zat al een tijdje te azen om Domaine Roc Folassière (gelegen vlak bij Avignon) over te nemen. Het domein was jarenlang in handen van een oude wijnboer, wiens kinderen de familieboerderij niet wilden overnemen. Spijtig voor de wijnboer, maar een groot geluk voor Chapoutier, die met zijn neus in boter viel. Het domein bezit namelijk onder andere oude stokken grenache en syrah op een kalksteenbodem. Die stokken leveren lage rendementen op, maar de druiven zijn intens en complex van smaak.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.