Skip to main content

Cognac

Filters voor Cognac

Filters voor Acties

Acties voor iedereen (2) Voor Premium (1)

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (2) 10 tot 20 euro (8) 20 tot 30 euro (25) 30 tot 40 euro (36) 40 euro en meer (89)

Filters voor Flesformaat

100 CL (1) 70 CL (137) 50 CL (7) 35 CL (10) < 25 CL (4)
Bekijk 160 producten

Cognac kopen

Op zoek naar een heerlijke fles Cognac? Cognac staat bekend om zijn complexe smaakprofielen en rijke aroma's, met tonen van fruit, kruiden en hout. Bij Gall.nl kun je gemakkelijk en veilig jouw favoriete Cognac bestellen. Wij bezorgen de lekkerste Cognac bij je thuis!

V.S.O.P. 24 X.O. & Luxe 35 Hennessy 8 Remy Martin 9 Courvoisier 3 10 tot 20 euro 8 20 tot 30 euro 25 40 euro en meer 89

Afkomst van Cognac

Cognac vindt zijn oorsprong in de prachtige regio Cognac, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. De geschiedenis van Cognac gaat meer dan 300 jaar terug, waarbij Franse wijnboeren ontdekten dat dubbele distillatie de wijn kon transformeren tot een hoogwaardige gedistilleerde drank. De unieke combinatie van de rijke bodem, het milde klimaat en de traditionele productiemethoden heeft Cognac tot een wereldwijd erkende en gewaardeerde gedistilleerde drank gemaakt. Wil je meer weten over Cognac? Ontdek alles over cognac.

Kenmerken van Cognac

Cognac staat bekend om zijn rijke en complexe smaakprofiel. Deze gedistilleerde drank biedt een breed palet aan smaken, variërend van fruitige en florale tonen tot kruidige en houtachtige nuances. Je kunt hints van gedroogd fruit, vanille, noten en kruiden ontdekken, die zich ontwikkelen tijdens het rijpingsproces in eiken vaten. Wat Cognac echt kenmerkt, is zijn zachte textuur en evenwichtige afdronk, waardoor het een verfijnde en elegante keuze is voor fijnproevers en liefhebbers van gedistilleerde dranken.

V.S, VSOP en XO

Naast de traditionele Cognac, bekend om zijn kenmerkende smaak, heeft de Cognac-regio in Frankrijk verschillende varianten van deze drank. De meest voorkomende classificaties zijn de jonge V.S. (Very Special) Cognac, die een levendige en fruitige smaak heeft. De complexere V.S.O.P. (Very Superior Old Pale) met meer diepgang en rijke aroma's en de X.O. (Extra Oud) Cognac, die bekend staat om intense smaken en lange rijpingsperiode. Elke categorie heeft zijn eigen charme en aantrekkingskracht, waardoor Cognac liefhebbers kunnen genieten van de diversiteit en kwaliteit. 

Cognac bestellen bij Gall & Gall

Bestel gemakkelijk en snel jouw favoriete Cognac online bij Gall & Gall. Wij bieden de beste merken in ons assortiment, zoals Hennessy cognac, Rémy Martin en Courvoisier. Als je vóór 22:00 uur bestelt, heb je morgen al je cognac in huis. Mocht je niet tevreden zijn met je bestelling, dan kun je deze eenvoudig binnen 14 dagen retourneren.

Cognac aanbieding

Naast de scherpe prijzen van Gall & Gall zijn er regelmatig aanbiedingen voor Cognac beschikbaar. Op onze website, in de winkel of in onze folder vind je altijd het meest actuele aanbod van aanbiedingen. Wil je geen Cognac aanbieding missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Extra voordeel met Mijn Premium

Met Mijn Gall & Gall Premium Klantenkaart geniet je nog meer van jouw favoriete gedistilleerde dranken. Profiteer van maximaal voordeel, zoals 10% korting op wijnen, whisky's en alcoholvrije dranken, speciale Premiumdeals en nog veel meer!

Cognac combineren met gerechten

​​Cognac is niet alleen een uitstekende drank om puur van te genieten, maar kan ook een geweldige aanvulling zijn op gerechten. Het past goed bij verschillende gerechten, zoals ravioli met cognacsaus en varkenshaasmedaillons met appel en romige cognacsaus.  Door de diverse smaakprofielen en leeftijdscategorieën van Cognac kun je de perfecte match vinden voor jouw favoriete maaltijden en smaakvoorkeuren

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.