Skip to main content
Hooghoudt Aged Genever 6 years

Oude jenever

Hooghoudt Aged Genever 6 years

Nederland - Oude jenever 70CL 40%

Moutwijn gestookt van gerst, tarwe en rogge, 6 jaar gerijpt op 1st fill sherry Olorosovaten verrijkt met distillaten van framboos, witte druiven, cacao en Hollandse jeneverbes.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen
Hooghoudt Aged Genever 6 years

70CL

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis

Alles over Hooghoudt Aged Genever 6 years

Moutwijn gestookt van gerst, tarwe en rogge, 6 jaar gerijpt op 1st fill sherry Olorosovaten verrijkt met distillaten van framboos, witte druiven, cacao en Hollandse jeneverbes.

De basis van de Hooghoudt Aged 6 jenever zijn granen geselecteerd op hun smaakeigenschappen; gerst om de rijke graansmaak, tarwe voor de frisse smaaktonen en rogge geeft een “spicy” toets aan het geheel. Deze koper gestookte moutwijn heeft daarna 6 jaar gerijpt in oude sherry Olorosovaten. De moutwijn heeft in 6 jaar alle rijke sherry smaken uit het hout getrokken evenals de smaken uit het hout zelf. Na 6 jaar rijping hebben zij de vloeistof geproefd en zijn de botanicals gekozen die de basisvloeistof, tot dan toe een heel goede whisky, nog complexer maken en extra diepgang geeft. Distillaten van framboos en van chardonnay druiven uit het Champagnegebied geven de jenever een fris-fruitige neus. Het distillaat van cacao brengt extra verrijking aan de zwoele sherry Olorosotonen. De Hollandse jeneverbes uit Drenthe, die zij na een jarenlange samenwerking met het Drentse jeneverbesgilde voor het eerst konden gebruiken, geeft kruidige frisheid aan deze unieke jenever. Met botanicals is het pas jenever, en wat voor een jenever, nu al een originele klassieker!

Proefnotitie:

  • Geur: Frisfruitige geur van framboos en Hollandse jeneverbes gevolgd door rijke cacaotonen en de geur van sherry Oloroso; krenten, rozijnen, licht geroosterde amandel en tonen van eikenhout.Op de achtergrond een neusje van Cognac door het distillaat van druiven dat het geheel een adellijk tintje geeft. Prachtige balans tussen het frisse fruit en de rijpe fruittonen.
  • Smaak: Rijke, rijpe en volle smaak; krenten, rozijnen, geroosterde amandel en de smaak van cacao aan het begin van het palet, daarna heel frisse tonen van framboos en witte druif die de rijke en zwoele basis een heel fris elegant karakter geeft. Erg aangenaam glas, sappig, uitnodigend en met veel vermaak.

Toepassing:

Puur in tasting&nosingglas, in tumbler met een klontje ijs of in de cocktail zoals de “Raspberry Oloroso Smash”.

Raspberry Oloroso Smash:

  • 50 ml Hooghoudt Aged 6
  • 15 ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 5 frambozen
  • 5 muntblaadjes
  • Sodawater of prosecco
  • Ijsblokken

Bereiding:

  1. Doe de frambozen en muntbladjes in een tumbler en stamp ze fijn. Voeg de Hooghoudt Aged 6 , limoensap en suikersiroop toe. Roeren in het glas, voeg ijsblokken toe en top het glas af met sodawater of prosecco. Garneer met verse framboos en takje munt. De zomer in je glas! 
  2. De Hooghoudt Aged 6 doet het ook fantastisch met een stukje chocolade met framboos zoals de Lindt Noir Excellence framboise intense.
     
Smaak -
Beschrijving Moutwijn gestookt van gerst, tarwe en rogge, 6 jaar gerijpt op 1st fill sherry Olorosovaten verrijkt met distillaten van framboos, witte druiven, cacao en Hollandse jeneverbes.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 40%
Contactgegevens Leverancier
Hooghoudt Address: Hooghoudtstraat 1, Groningen, The Netherlands Family Distillery Hooghoudt Hooghoudtstraat 1, Groningen, The Netherlands
Voedingswaarden
Soort per 100 ml
Energie 915 Kilojoule (221 Kilocalorie)
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Smaak -

Ons verhaal

image
icon
Nederland
Hooghoudt Nederland
Bij Hooghoudt geloven ze in de toekomst van jenever, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar jenever maak je niet zomaar. Het is een gelaagd product en kent een complex, bijzonder en verfijnd proces. En juist dat maakt het zo interessant. Ze variëren met gelagerde moutwijnen, graanalcohol en componeren met kruiden, vruchten en specerijen. Met dank aan pioniers Hero Jan en Grietje Hooghoudt en alle verkregen kennis over het mooie en complexe distilleerproces, werkt inmiddels de vierde generatie Hooghoudt met enthousiasme en liefde aan nieuwe smaken en jenevers. Smaken en jenevers waarin traditie en vernieuwing elkaar vinden. Voor wie van bijzonder houdt. Geniet van de rijkdom van jenever. Hooghoudt Familiedistilleerderij sinds 1888.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.