Skip to main content
Monkey Shoulder Blended Malt
Schotland

Mild & zacht

Jouw Premium prijs

Monkey Shoulder Blended Malt

Schotland - Malt 70CL 40%

Monkey Shoulder is een zogenoemde Blended Malt Whisky, bestaande uit drie verschillende Single Malt Whisky’s. Deze drie Single Malt Whisky’s staan beter bekend als Glenfiddich, Balvenie en Kininvie.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen
Monkey Shoulder Blended Malt

Schotland 70CL

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis

Alles over Monkey Shoulder Blended Malt

Monkey Shoulder is een zogenoemde Blended Malt Whisky, bestaande uit drie verschillende Single Malt Whisky’s. Deze drie Single Malt Whisky’s staan beter bekend als Glenfiddich, Balvenie en Kininvie.

De smaak van Monkey Shoulder is zacht, bevat tonen van citrus, vanille, honing en gebrand eikenhout en is perfect om te mixen in cocktails.
Monkey Shoulder dankt zijn naam aan de schouderblessure die vroeger werd opgelopen door werklieden tijdens het productieproces. Door de intensieve arbeid van het gerst omscheppen konden deze werklieden een hangende arm krijgen, wat vervolgens ‘Monkey Shoulder’ werd genoemd. Tegenwoordig is deze blessure niet meer te vinden in de huidige Whisky-wereld dankzij de automatisering van productieprocessen.
In de tijd dat Schotse Whisky (Scotch) populair werd, was het gebruikelijk om bij het maken van Blended Malt Whisky’s deze te combineren met Grain (granen) Whisky. Monkey Shoulder onderscheidde zich hierin door als eerste Grain Whisky te laten vervallen bij het maken van deze Blended Malt Whisky waardoor een nieuwe categorie ontstond onder de Blended Malt Whisky’s.
Een Blended Scotch Whisky houdt in dat er minstens twee of meer Schotse whisky’s van verschillende distilleerderijen met elkaar worden samengebracht tot één merk. Hier wordt in het geval van Monkey Shoulder dus over gesproken en kan Monkey Shoulder zelfs, omdat het drie Scotch Single Malt Whisky’s bevat, een Triple Malt genoemd mag worden.
Monkey Shoulder is gemaakt om te mixen en is daarmee de eerste Blended Malt die zich profileert als dé Whisky voor cocktails. Denk aan een Ginger Monkey, Lazy Old Fashioned of een heerlijke Whisky Sour. Zo heeft Monkey Shoulder meerdere prijzen gewonnen met titels zoals ‘Best-Selling Scotch Whisky’ binnen ‘s werelds grootste cocktailbars in 2018 waardoor het Johnnie Walker van de troon stootte.
Neus: een elegante blended malt whisky met vanille, sinaasappel, honing en gebrand eikenhout.
Smaak: kruidige en zachte vanille tonen met een moutig en ronde smaak.
Afdronk: vol, zacht, en kruidig eikenhout.

Smaak zoet, vanille, kruiden en toffee
Beschrijving Monkey Shoulder is een zogenoemde Blended Malt Whisky, bestaande uit drie verschillende Single Malt Whisky's. Deze drie Single Malt Whisky's staan beter bekend als Glenfiddich, Balvenie en Kininvie.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 40%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Maxxium Nederland BV De Cuserstraat 89 1081 CN Amsterdam Email: info@maxxium.nl Maxxium Nederland B.V.
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Smaak zoet, vanille, kruiden en toffee

Ons verhaal

Schotland, Speyside
Schotland, Speyside
Monkey Shoulder Schotland, Speyside
De oorsprong van Monkey Shoulder begint bij William Grant die in 1886 de Glenfiddich destilleerderij liet bouwen. Op dezelfde grond volgde vijf jaar later de opening van Balvenie en bijna een eeuw later werd Kininvie in 1990 hieraan toegevoegd. Toen Scotch (Schotse whisky) steeds meer een trend begon te worden in het begin van 2000, combineerden William Grant & Sons malt whisky van de drie bovenstaande whisky’s. Zo wilde hij een nieuwe blended malt te creëren als één van de weinigen op de markt. Vervolgens kwam in 2005 Monkey Shoulder tot stand die de wensen van zowel van consumenten als bartenders vervulden. In 2012 lanceerde Monkey Shoulder in de Verenigde Staten, maar kon door grote populariteit haar voorraad niet meer volstrekken in 2014. De jaren erna won Monkey al snel titels zoals ‘Trendiest Scotch Whisky Brand In The World’ in 2016, en ‘Best-Selling Scotch Whisky’ binnen ‘s werelds grootste cocktailbars in 2018 waardoor het Johnnie Walker van de troon stootte.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.