4x Chocolade

inspiration-image

Artikel

13 september is internationale chocoladedag. Maar je laat je natuurlijk ook de rest van het jaar niet weerhouden van chocolade. Trakteer jezelf op chocolade naast je glas, in je glas of op je bord. Of allemaal tegelijk. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van deze hemelse zoetigheid: 4x chocolade.

1. Chocolade bij wijn


Of wijn bij chocolade. Goed gecombineerd zorgt dit voor een sensationele smaaksensatie. Maar pas op, want een verkeerd duo geeft een bittere nasmaak. Letterlijk en figuurlijk.

Dus welke wijn kies je bij wit, melk of puur? Een aantal opties.

Bij witte chocolade
- Rose Port: bijvoorbeeld Dow’s Rose 
- Demi-Sec Champagne, zoals Moet & Chandon Nectar Imperial 
- Witte dessertwijn zoals Muscat Sumarroca 
- En iets heel anders, een Zinfandel zoals de Ironstone Old Vine 

Bij melkchocolade
- Mousserende wijn, bijvoorbeeld Cava Sumarroca Reserva Brut
- Madeira: zoals de Santa Maria Madeira
- Pinot Noir, zoals Max Mann

Bij pure chocolade
Minder zoet en meer robuust zoals:
- Cabernet sauvignon, bijvoorbeeld van Arrogant Frog: Arrogant Frog Sauvignon Merlot Bio 
- Merlot, bijvoorbeeld van het Chileense wijnhuis Valdivieso: Valdivieso Merlot 
- Zinfandel, zoals A Mano Primitivo 
- Ook lekker bij een Aged port, bijvorbeeld Kopke Crown Royal Fine Ruby Port

2. Desserts met chocolade

Iets te vieren of gewoon omdat het kan. Met een chocoladedessert scoor je altijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocoladetaart met honing sinaasappel-mascarpone naast een stevig glas bourbon?

Of trakteer iedereen (of alleen jezelf) op een luchtige mousse van bittere chocolade. Glaasje port erbij en je snapt waarom dit een gouden combinatie is.

3. Bier van chocolade


Meantime Chocolate Beer! De brouwers van Meantime kwamen op het geniale idee om tijdens het rijpingsproces echte chocolade toe te voegen aan het bier. Resultaat: een warm, complex bier met een hint van chocolade.

4. Smaakt naar chocolade


Baileys Chocolate Luxe - Dit ultieme luxe verwendrankje combineert de romige smaak van Baileys met Belgische chocolade. Je kunt het puur drinken, maar op een bolletje vanilleijs doet hij het ook erg goed!
Chocolate cabernet sauvignon. Je leest het goed, chocolate cabernet sauvignon. Wel 100% van druiven gemaakt, maar rokerig qua smaak met donkere chocolade tonen. Lekker bij gegrilde of gerookte gerechten. 

Welke chocolade combinatie kies jij?

(13 stemmen)
2.89 p. fles

30 Reviews

(76 stemmen)
8.49

2 Reviews

(82 stemmen)
43.29

2 Reviews

(57 stemmen)
18.49
(16 stemmen)
6.49