Om je vingers bij af te likken 4x chocolade inspiratie

Chocoladeliefhebbers opgelet! Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van chocola hebben wij goed nieuws. Wij hebben de lekkerste chocolade inspiratie voor je op een rij gezet. Trakteer jezelf op chocolade naast je glas, in je glas of op je bord. Of allemaal tegelijk. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van deze hemelse zoetigheid: 4x chocolade.

1. Whisky en chocola

Combineer je whisky met chocola op de goede manier, dan krijg je een match made in heaven. Let vooral op dat de smaken van je whisky terugkomen in de chocola. Is je whisky bijvoorbeeld zacht en fruitig? Ga dan eerder voor een romige melkchocolade in plaats van bittere, pure chocola.

  • Pure chocolade gaat goed samen met soepele zoete whisky.
  • Zoete witte chocolade is een perfecte match met rokerige whisky's.
  • Romige melkchocolade met hazelnoot is heel lekker bij whisky's die gerijpt zijn op Amerikaans eiken. 

Schotse Whisky
Chocolade

2. Chocolade bij wijn

Of wijn bij chocolade. Goed gecombineerd zorgt dit voor een sensationele smaaksensatie. Maar pas op, want een verkeerd duo geeft een bittere nasmaak. Letterlijk en figuurlijk.

Dus welke wijn kies je bij wit, melk of puur? Een aantal opties.

Wijn en witte chocolade

- Rose Port: bijvoorbeeld Dow’s Rose 
- Demi-Sec Champagne, zoals Moet & Chandon Nectar Imperial 
- Witte dessertwijn zoals Muscat Sumarroca 
- En iets heel anders, een Zinfandel zoals de Ironstone Old Vine 

Wijn en melkchocolade

- Mousserende wijn, bijvoorbeeld Cava Sumarroca Reserva Brut
- Madeira: zoals de Santa Maria Madeira
- Pinot Noir, zoals Max Mann

Bij pure chocolade

Minder zoet en meer robuust zoals:
- Cabernet sauvignon, bijvoorbeeld van Arrogant Frog: Arrogant Frog Sauvignon Merlot Bio 
- Merlot, bijvoorbeeld van het Chileense wijnhuis Valdivieso: Valdivieso Merlot 
- Zinfandel, zoals A Mano Primitivo 
- Ook lekker bij een Aged port, bijvorbeeld Kopke Crown Royal Fine Ruby Port

3. Bier van chocolade

Meantime Chocolate Beer! De brouwers van Meantime kwamen op het geniale idee om tijdens het rijpingsproces echte chocolade toe te voegen aan het bier. Resultaat: een warm, complex bier met een hint van chocolade.

4. Smaakt naar chocolade

Baileys Chocolate Luxe - Dit ultieme luxe verwendrankje combineert de romige smaak van Baileys met Belgische chocolade. Je kunt het puur drinken, maar op een bolletje vanilleijs doet hij het ook erg goed!

Chocolate cabernet sauvignon. Je leest het goed, chocolate cabernet sauvignon. Wel 100% van druiven gemaakt, maar rokerig qua smaak met donkere chocolade tonen. Lekker bij gegrilde of gerookte gerechten. 

Erbij: desserts met chocolade

Iets te vieren of gewoon omdat het kan. Met een chocolade dessert scoor je altijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocoladetaart met honing sinaasappel-mascarpone naast een stevig glas bourbon?

Of trakteer iedereen (of alleen jezelf) op een luchtige mousse van bittere chocolade. Glaasje port erbij en je snapt waarom dit een gouden combinatie is.

Meer inspiratie?

Naast chocolade hebben vind je nog veel meer heerlijke nagerechten bij onze recepten.