De druif achter de wijn Nebbiolo

Nebbiolo is de druif achter de krachtpatser Barolo. En die druif is behoorlijk kieskeurig, want alleen in Noord Italië doet hij het goed. Maar daar krijg je veel voor terug: rode krachtige wijnen die barsten van de kersen, anijs en de tannines. Precies waar jij van houdt? Ontdek de druif achter de wijn.

blauwe druiven in krat

Nebbiolo in het kort:

Een rode wijn met een hoog tannine gehalte en hoge zuurgraad. Een krachtige wijn met veel karakter.

  • Smaakt naar: kersen, leer, klei, anijs
  • Komt vooral uit: Noord Italië
  • Decanteren? Ja, zo’n 45 min - 2 uur voor schenken
  • Vind je terug in deze wijnen: Barolo, Barbaresco, 

De nebbiolo-druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië. De opbrengst van deze druif is vrij laag. Wijnen van nebbiolo zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. Door de hoge zuurgraad en veel tannine zijn jonge wijnen vaak wat stroef van smaak.

Als Nebbiolo’s de kans krijgen te rijpen, worden ze minder hard en veel geuriger. De beroemde Barolo en Barbaresco, uit Piemonte, worden van Nebbiolo gemaakt.

Lekker bij…

Nebbiolo is veelzijdig, je kunt het goed combineren met allerlei gerechten. De combinatie van elegante aroma’s en krachtige tannines maken de wijn de perfecte match met stevige gerechten.   

Drink je glas barolo met:

Is nebbiolo altijd een dure barolo?

Bij een nebbiolo denk je snel aan een barolo. En bij barolo ook aan een hogere prijs. We snappen dat je niet elke dag een duurdere fles wil opentrekken. Toch die kers-, tabak- en tannines in een fles, voor een lager budget? Kies dan een wijn waar de nebbiolo gemengd is met andere druifsoorten.



Meer over wijn?