Blended Malt Schotse Whisky

Een blended malt Schotse whisky wordt ook wel een vatted whisky of een pure malt whisky genoemd. Deze whisky's komen niet vaak voor omdat ze vrij complex zijn om te maken. Hierdoor zijn het exclusievere whisky's. Nieuwsgierig wat deze blended malt whisky's zo complex en bijzonder maken? Hieronder lees je meer!


Schotse Whisky

Wat is een blended malt Schotse whisky?

Een blended malt Schotse whisky is een Schotse whisky die is gemaakt van verschillende single malt whisky’s. De producent van een blended malt whisky mengt dus single malt whisky’s van verschillende distilleerderijen. In het artikel Single malt whisky vind je daar meer informatie over. Het mengen van de verschillende malt whisky’s is nogal complex, omdat de smaken elkaar goed moeten aanvullen. Met de juiste verhoudingen van iedere malt whisky’s maakt hij een mooie en evenwichtige blended malt Scotch whisky.De smaak

Zoals bij de single malt whisky’s, wordt blended malt ook uitsluitend gemaakt van gerst. Door het gebruik van gerst en de mix van verschillende single malts heeft blended malt whisky een complexe ruige smaak.


Cadeau voor de whiskykenner

Door het unieke evenwichtige karakter van Schotse blended malt whisky's, zijn dit vaak goede whisky's om cadeau te geven aan liefhebbers. In het artikel Welke whisky geef ik mijn schoonvader cadeau?, lees je meer over hoe je het beste een whisky kan kiezen.