Skip to main content

Alles over


Gin Mare

Gin Mare

Het woord “Mare” heeft veel betekenis voor de mediterrane cultuur. Mare is de Italiaanse en Latijnse benaming voor zee. Maar het woord kent een diepere betekenis. In het Catalaans verwijst het woord naar “iets moederlijks”. Zo heeft Middellandse Zee veel invloed op alle inwoners van de omringende landen. De zee zorgt niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar beïnvloed ook de levensstijl van de inwoners. Het tempo ligt een klein beetje lager en alles verloopt iets rustiger. Ook komt de invloed van de Middellandse Zee naar voren in de liefde die de inwoners hebben voor gastronomie, dranken en smaak. Al deze mediterrane waarden zijn verenigd in de gin van Gin Mare.

Op de neus is de Gin Mare een klein beetje pittig met subtiele hints van rozemarijn en olijven. Bij het proeven van de Gin Mare komen de frisse tonen van jeneverbes, korianderzaad naar voren. De afdronk van de Gin Mare is fris en licht bitter, waarbij de smaken van tijm, basilicum en rozemarijn prachtig tot uiting komen. Gin Mare is heerlijk in een gin tonic, maar werkt ook fantastisch met schelp- en schaaldieren. De combinatie met oesters is absoluut het proberen waard.

image

De kapel, waar Gin Mare nu wordt gedistilleerd, stond ooit op een rustig strandje van Vilanova i a Geltru, waar zeelieden voor een behouden vaart hun gebed deden. Toen het toerisme uit Barcelona in het begin van 1800 steeds groter werd, moest de kapel worden afgebroken. De priesters besloten de kapel verderop in de bergen opnieuw op te bouwen. Steen voor steen werd de kapel afgebroken en weer opnieuw in originele staat opgebouwd. 

Mediterrane Gin

Destillatie Gin mare

Rond 1950 werd de kapel gekocht door de familie Giró Ribot, waar sinds 2007 Gin Mare wordt gedistilleerd. Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje, die je het gevoel van een ‘escape’ biedt. Het is een echte mediterrane gin, omdat de botanicals die worden gebruikt om Gin Mare te maken allemaal afkomstig zijn uit de landen rondom de Middellandse Zee. Zo komen de Alberquina olijven, de citrusvruchten en de jeneverbessen uit Spanje, de rozemarijn en de korianderzaad uit Griekenland, de tijm uit Turkije en de basilicum uit Italië. Alle ingrediënten worden wel apart van elkaar gedistilleerd. Zo moeten de schillen van de citrusvruchten eerst een jaar op alcohol worden getrokken, zodat alle smaken en geuren door het alcohol worden opgenomen. Vervolgens worden alle ingrediënten samengevoegd. Op deze manier wordt de perfect balans van alle smaken bereikt. 

image

Ter ere van het 10-jarig jubileum heeft Gin Mare een unieke gin ontwikkeld, geinspireerd op het prachtige eiland Capri, in de Golf van Napels. Deze editie wordt verrijkt met twee toevoegingen; citroenen uit Capri en bergamot. Daarnaast wordt natuurlijk gebruikt gemaakt van de klassieke mediterraanse Gin Mare ingredienten, namelijk, Arbequina-olijven uit Spanje, basilicum uit Italie, rozemarijn uit Griekenland en tijm uit Turkijke.

De vormgeving van de fles is geinspireerd op de beroemde Blue Grotto en door het canvas label, in de vorm van het eiland en een klassieke kurk sluiting, krijgt deze editie een uniek en authentiek gevoel.

De smaken en aroma's van de Capri komen veel overeen met de klassieke Gin Mare, maar onderscheidt zicht subtiel door een heerlijk fris karakter.

image

Gin Mare G&T

Gin Mare en Tonic

Het gevoel van de mediterrane in een glas.

Benodigdheden

  • 50 ml Gin Mare
  • Aftoppen met een frisse tonic, zoals bijvoorbeeld 1724 Tonic
  • 1 blaadje basilicum
  • 1 wijnglas tot de helft met ijsblokjes

Bereiding 

  1. Schenk de Gin Mare in het glas. 
  2. Vul het glas vervolgens met ijs en top het geheel af met de tonic. 
  3. Maak de gin en tonic af met een blaadje basilicum en geef het geheel een zachte roer met een lepel.

Capri Perfect Serve

Gin Mare

Capri Perfect Serve

 Benodigheden

  • 50 ml Gin Mare Capri
  • 150/200 ml premium Tonic
  • Rozemarijn
  • Citroen

 Bereiding

  1. Schenk de Gin Mare Capri in het glas.
  2. Vul het glas met ijs en top het af met de tonic.
  3. Maak af met een takje rozemarijn en een schijfje citroen en roer zachtjes door.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.