Single Grain Whisky

Vaak worden single grain whisky’s gebruikt als mix in de blended whisky’s. Ze zijn de basis van vele blends. Ze geven een specifieke smaak en textuur aan de blends en verbinden de smaken. Maar deze whisky's zijn zeker ook los het proberen waard. 

Wat is single grain whisky?

Je hebt single grain en grain whisky. Het verschil is eigenlijk heel simpel. Single grain whisky’s bestaan uit maar één graansoort. Grain whisky’s bestaan praktisch altijd uit meerdere graansoorten. Meestal zijn dat maïs, tarwe of rogge. Doordat het rijp proces sneller is dan single malt whisky, is single grain whisky ook goedkoper. Benieuwd naar wat malt whisky dan precies is? Lees dat het artikel Malt whisky’s.

Whisky smaken Gall & Gall

Het distillatieproces van grain whisky verschilt ook van dat van malt whisky. Waar malt whisky 2 of 3 keer wordt gedistilleerd in een koperen ketel, wordt grain whisky continu gedistilleerd in een speciaal kolommen distilleerapparaat. Meer informatie over het productieproces van whisky vind je in het artikel Hoe wordt whisky gemaakt?


De smaak?

Single grain of grain whisky’s zijn vaak wat lichter, maar scherper van smaak. Zeker waard om een keer te proeven! Ga bijvoorbeeld voor de Teeling, de Loch Lomond of de Borders Single grain.

Bekijk de Single Grain Whisky

Meer weten over whisky?

Lees hier meer over de verschillende soorten en smaken:

Single Malt Whisky >

Blended whisky's >

Schotse Whisky >

Welke whisky smaken zijn er? >