Wijnspecialiste Birthe

inspiration-image

Artikel

De wijn- en drankenspecialiste Birthe

Birthe van Meegeren-Mol is de wijn- en drankenspecialiste en het gezicht van Gall & Gall. Haar motto is: wijn zo toegankelijk mogelijk maken voor de klant. Elke maand schrijft ze een stuk over een speciaal wijnhuis, een bijzondere wijnmaker of een land of streek.

 

Biografie Birthe

Birthe kreeg wijn met de paplepel ingegoten, haar vader is een begenadigd wijnproever. Ook Birthe zelf is een gepassioneerd wijnliefhebster. Ze volgde verschillende wijncursussen, studeerde aan de Hogere Hotelschool en deed een studie Bedrijfswetenschappen. In 2000 richtte ze haar eigen bedrijf op, Wijn & Spijs. Ze won met haar ondernemingsplan de prijs van Beste Startende Ondernemer in Haarlem. Met Wijn & Spijs organiseerde Birthe tal van toegankelijke proeverijen en cursussen voor voornamelijk amateur wijnliefhebbers.

Sinds 2005 is Birthe de wijn- en drankenspecialiste van Gall & Gall. Ze bepaalt onder andere voor een groot deel welke wijnen Gall & Gall in het assortiment opneemt. Daarbij verliest ze de prijs-kwaliteitsverhouding nooit uit het oog. Birthe organiseert regelmatig wijnproeverijen voor Gall & Gall. Daarnaast zit ze in de redactie van ons maandelijks magazine Proef&.