Vermout

inspiration-image

Artikel

Vermout is een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht met verschillende aromatische planten en kruiden. De drank komt waarschijnlijk uit Frankrijk of Italië en werd voor het eerst in de 17e of 18e eeuw gemaakt.

De vermout uit die tijd was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn met alsem. ‘Vermouth’ is het Franse woord voor alsem. Vermout bevat naast alsem tientallen andere kruiden, waaronder tijm, koriander, jeneverbessen, kruidnagel en vanille. De drank heeft meestal een alcoholpercentage van 15% tot 18%.

Er zijn verschillende soorten vermout, die in smaak variëren van zoet tot droog. De witte vermout (bianco) is fruitig en behoorlijk zoet. Rode vermout (rosso) heeft een bitterzoete kruidensmaak. Droge, witte vermout bevat meestal 18% alcohol. Deze vermout vormt de ideale basis voor cocktails als de Martini (die stirred, not shaken gedronken behoort te worden!). De meeste vermouts worden in Italië geproduceerd, vooral in de omgeving van Turijn. Een van de beroemdste vermoutmerken is het Italiaanse Martini. 

2 Reviews

(21 stemmen)
11.49
Vermouth
Fles

1 Review

(52 stemmen)
6.99
Vermouth
Fles

1 Review

(23 stemmen)
6.99
Vermouth
Fles