Rabarcello: van drank tot droom

Artikel

Al het goeds begint met een droom.

Zo droomden de heren van Mister Kitchen van de verse rabarberlimonade die tante Maap hen ooit voorschotelde in hun studententijd. De prachtige balans van zoet, zuur én bitter van de groenrode stengel is hun altijd bijgebleven en leidde uiteindelijk tot de creatie van hun Dutch Spirit.

Lange zoektocht

“Na drie jaar distilleren, infuseren, persen, rijpen, proeven, vallen en weer opstaan was het in 2013 zover. Samen met de historisch distilleerderij Herman Jansen vonden wij hét recept om de unieke smaak en prachtige kleur van verse rabarber in een fles te vangen. Het is een ambachtelijk spirit geworden zonder onnatuurlijke toevoegingen en met een subtiel alcoholpercentage van 18%. Meer vonden wij de rijke smaak teniet doen.”

Aperitief, digestief of mixer?

“Door de frisheid en balans, vinden wij ‘m zelf puur een uniek aperitief dat je smaakpapillen voor een diner op scherp zet. Wij hebben natuurlijk ook gemerkt dat shakers en chefs onze Rabarcello ook succesvol mixen met bijvoorbeeld bubbels of in een complexe cocktail. Het is mooi als de rabarber hierin wel overeind blijft. Dus ‘less is meestal more’ en teveel zoet doet ‘m niet goed!”

Bewaar ‘m donker en koel

“Omdat wij één kilo verse rabarber per liter gebruiken en niet met kunstmatige toevoegingen willen werken, is het belangrijk om de fles koel (0-6ºC) en donker te bewaren. In de koelkast dus, zeker na opening. Dan blijft de kleur en de smaak het langste goed. Gelukkig is hij onweerstaanbaar!”

Cheers,

Daan, Maarten & Igor

PS: Inspirerende cocktailrecepten en alle verkopende vestigingen van Gall & Gall zijn te vinden op www.rabarcello.com

Fotografie: Ernie Enkelaar

2 Reviews

(7 stemmen)
Rabarcello 50CL
Niet meer beschikbaar