Verslag Chivite proeverij

Artikel

Op vrijdag 30 mei vond er een bijzondere kaarthoudersproeverij plaats, begeleid door Julian Chivite. In zijn wijnhuis worden prachtige Spaanse wijnen uit de Rioja en Navarra gemaakt.

In het Historisch Hotel Stempels in Haarlem werd de bijzondere proeverij gehouden. De proeverij werd begeleid door Julian Chivite, het hoofd van Chivite Family Estate, één van de alleroudste familiebedrijven van Spanje.

Het wijnhuis bestaat al sinds 1647 en 11 generaties later zorgt nog steeds dezelfde familie vol passie voor schitterende wijnen, zowel uit de Rioja als uit Navarra. Deze unieke kans om Julian Chivite te onmoeten, de mooie wijnen te proeven en het verhaal achter de top van de wijnen uit de Rioja te horen, werd door veel kaarthouders met 2 handen aangegrepen. 

Er waren enthousiaste kaarthouders aanwezig. Julian Chivite liet 8 wijnen uit Navarra en Rioja proeven, waaronder een paar bijzondere goede oogstjaren van de topcuvée Conde de la Salceda. Hieruit bleek dat deze mooie Riojawijnen uitstekend te bewaren zijn en zich alsmaar mooier ontwikkelen. Onder begeleiding van Julian Chivite en Birthe van Meegeren werden de klanten wegwijs gemaakt in de achtergrond van de wijnstreek Navarra en Rioja.

Er kwamen veel enthousiaste reacties binnen van onze klanten en in de toekomst zullen er meer proeverijen voor kaarthouders worden georganiseerd. Houd de Gall & Gall post dus in de gaten!

Fotografie: Julie Blik