Mireille over Arrogant Frog

Artikel

Onze kaarthouder Mireille den Hartog schrijft over Arrogant Frog.

Even voorstellen:

Hallo, ik ben Mireille den Hartog. Ik ben grafisch vormgever en ik heb mijn eigen bedrijf UNE ontwerpstudio, daarnaast ben ik getrouwd met Paul en ben ik moeder van twee pubers. Van huis uit ben ik redelijk Frankrijk-minded opgevoed. Maar het echte Frankijk ondekte ik pas sinds 2004 toen we ons huis in Carcans, Frankrijk  lieten bouwen.  Doordat wij dus regelmatig in het Franse land vertoeven leer je ook de Franse artikelen en de gerechten kennen. Deze “kennis” wil ik graag delen. Lees meer van Mireille op haar website:  vanfransebodem.nl

Arrogant Frog

De Arrogant Frog wijn komt uit de Languedoc, dit ligt in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden liggen vlakbij de Middellandse Zee en zijn beplant met onder andere de druivensoorten Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carignan, Cinsault, Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc en Chardonnay.  De wijnmaker van deze Arrogant Frog heet Jean Claude Mas, een fransman die wel van wat zelfspot houdt. Hij neemt de familiewijngaarden van zijn broer over, gaat wijn produceren en exporteren en wordt uitgeroepen tot Entrepreneur van het jaar (2006) in Frankrijk.

Arrogant Frog is een scheldnaam van de Engelsen voor de arrogante Fransman die altijd alles beter weet, zeker op wijngebied. Jean Claude is niet arrogant en vindt juist dat hij veel van zijn collega’s uit de Nieuwe Wijnwereld (zoals Australië) heeft geleerd. Hij koos juist daarom deze naam en het kenmerkende etiket met de kikker als knipoog.

arrogant frog

Ondertussen zijn de nieuwe wijnlanden opgekomen zoals Zuid-Afrika en Australië en Jean Claude realiseert zich dat de Fransen kampen met een imago probleem. Ze worden in de overzeese gebieden grof, arrogant en chauvinistisch gevonden. Als een Fransman zegt dat een wijn goed is en jij vindt hem niet lekker, dan begrijp je er niks van, zo’n houding. Dat moest veranderen vond Jean Claude. Wat volgens Jean Claude ook moest veranderen was het feit dat de Fransen altijd alleen maar bezig geweest zijn met het maken van wijn die zij lekker vonden, terwijl de nieuwe wijnlanden wijn produceerde die de consument lekker vond.

arrogant frog

De slogan die wordt gevoerd bij de Arrogant Frog wijnen is “dare to be different” en dat doen ze natuurlijk al door hun naam en logo, maar ook zeker door hun marketing aanpak. De kikker heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een soort “stripfiguur”. Zo zie je hem natuurlijk terug in vele gedaanten op het wijnetiket maar is hij ook aanwezig in menig reclame campagne. De kikker (Arrogant Frog) die een ster werd met een klein beetje arrogantie, klein beetje maar, maar wat wel een geweldig heerlijke wijn is.

Bekijk alle Arrogant Frog wijnen

Meer info over wijnhuis Arrogant Frog.

En Mireille schijft vaker leuke artikelen. Zoals deze over haar bezoek aan Château Pichon-Longueville

Beeldmateriaal: Arrogant Frog

38 Reviews

(37 stemmen)
op=op
Arrogant Frog Chardonnay Sauvignon Blanc 75CL
Niet meer beschikbaar

op=op
Arrogant Frog Cabernet de Cabernet 75CL
Niet meer beschikbaar

Arrogant Frog Sauvignon Blanc Viognier 75CL
Niet meer beschikbaar

(18 stemmen)
op=op
Arrogant Frog Cabernet Sauvignon Syrah 75CL
Niet meer beschikbaar


5 Reviews

(177 stemmen)
op=op
Arrogant Frog Merlot Single Vineyard Select. 75CL
Niet meer beschikbaar