Le Beaujolais Nouveau est arrivé

inspiration-image

Artikel

Iedere derde donderdag van november is het zover: Le Beaujolais Nouveau est arrivé! Een bijzonder moment, want deze wijn mag absoluut niet voor deze datum verkocht worden.

Beaujolais nouveau of Beaujolais primeur is de allereerste wijn van de het nieuwe oogstjaar in Frankrijk. Gamay druiven worden in september geoogst en volgens een speciale vinificatie méthode snel tot wijn verwerkt. Deze méthode (‘Maceration Carbonique’) zorgt tevens voor een bijzonder frisse en fruitige smaak van de wijn. Je ruikt en proef een mand vol met zomerfruit: rode bessen, rode kersen en frambozen spatten uit het glas en geven je direct een goed humeur. 

Focus op kwaliteit

Het gekke is dat velen deze bijzondere nieuwe oogstwijn een beetje vergeten zijn omdat er lange tijd minder goede Beaujolais nouveau werd gekocht. Maar dat tij is gelukkig gekeerd. De wijnproducenten hebben hiervan geleerd en focussen nu vooral op kwaliteit. En dit jaar is de oogst absoluut subliem, de condities bleken uitstekend te zijn.

De beste oogst sinds jaren

Zonder overdrijven is dit de beste Beaujolais oogst sinds jaren. Een goede reden om dit jaar de derde donderdag van november mee te vieren met een lichtgekoeld glas Beaujolais Nouveau. Heerlijk bij kip, maar ook bij vis en wil je het echt op de Franse manier doen? Serveer een ‘plateau charcuterie’ erbij, een selectie van verschillende soorten Franse gedroogde worst. Probeer ‘m uit op 19 november: zoveel heerlijk sappig rood fruit heeft u lang niet meer geproefd in een rode wijn!

Bekijk de Beaujolais wijnen 

2 Reviews

(43 stemmen)
op=op
2e fles
halve prijs
Mommessin Beaujolais Villages Nouveau 2016 75CL

4 Reviews

(68 stemmen)
op=op
2e fles
halve prijs
Drouhin Beaujolais Villages Nouveau 2016 75CL

2 Reviews

(9 stemmen)
11.49

2 Reviews

(45 stemmen)
7.99