Miles Mossop voorzitter Cape Winemakers Guild

inspiration-image

Artikel

Miles Mossop, wijnmaker van Tokara in Stellenbosch is verkozen tot nieuwe voorzitter van het prestigieuze Cape Winemakers Guild.

Cape Winemakers Guild

Het Cape Winemakers Guild bestaat uit 46 leden. Deze 46 leden zijn de beste wijnmakers van Zuid-Afrika en vertegenwoordigen dus de top van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hun belangrijkste doelstelling is het delen van kennis met elkaar. Zo is door het Cape Winemaker’s Guild Méthode Cap Classique ontstaan en wordt veel geëxperimenteerd met verschillende blends om de beste wijnen te krijgen. Tevens hebben zij gezorgd voor ontwikkeling van wijnbouw in nieuwe, koelere wijnstreken en de introductie van duurzame, milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Miles Mossop

Miles Mossop, al 12 jaar wijnmaker van Tokara, behoort zeker tot de top van Zuid-Afrikaanse wijnmakers. Het aantal prijzen dat Tokara ieder jaar voor haar wijnen in de wacht sleept is inmiddels ontelbaaar. Dankzij de uitstekende condities op het prachtige wijndomein maar uiteraard ook door de kennis en kunde van Miles Mossop. Miles studeerde oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch en werd verkozen tot ‘best of class’ voordat hij bij Tokara kwam werkte hij al bij de meest prestigieuze wijnmakers, waaronder Alessio Planeta.