'Blauwe wijn' met bubbels

inspiration-image

Artikel

‘Blauwe wijn’ is stiekem geen officiële wijn, maar een gearomatiseerd drankje op basis van moscato wijn. Tijdens het productieproces van wijn mag gebruik gemaakt worden van een aantal hulpstoffen.

Hout voor vanilletonen of sulfiet voor de houdbaarheid. De blauwe kleurstof die deze ‘wijn’ zo bijzonder maakt, is volgens de wijnregelementen verboden. Daarom duiden we hem aan tussen haakjes!

Exotische fruitsalade

De ‘Blue Moscato’ van Don Luciano is een Spaanse wijn gemaakt van de muskaatdruif, dezelfde druif die bij ons op de fruitschaal ligt. Naast de kleur van deze mousserende wijn zit de inhoud ook vol verrassingen. Een geur van rozenblaadjes en lychee vliegt je bij het openen tegemoet. Gevolgd door een intense, lichtzoete smaak van abrikoos en meloen. Een beetje als een exotische fruitsalade dus. Maar dan uit een fles. Met bubbels. En blauw. En maar 7% alcohol. 

Experimentele wijngaard

La Mancha is een van de grootste wijngaarden in de wereld. 50% van de wijngaarden in Spanje behoort hen toe. In deze regio vind je Bodega Garcia Carrion La Manchain Daimiel (Ciudad Real). Een wijnhuis die experimenteert met druivensoorten voor onderzoek en ontwikkeling. Het wijnhuis produceert jaarlijks 100 miljoen liter wijn.

Koud het lekkerst

Zet ‘m 3 uur in de koelkast. Serveren tussen 5-7 graden en verras je gasten!

Bestel Blue Moscato

(125 stemmen)
Don Luciano Charmat Blue Moscato 75CL
Niet meer beschikbaar