Deze moet je proeven!

inspiration-image

Artikel

Wat een luxe, tijdens Wilde Wijn Dagen zijn koop je de tweede fles wijn voor de halve prijs. Des te interessanter om eens een andere wijn uit te proberen!

We hebben onze wijnspecialist Birthe gevraagd om een paar tips te geven voor wijnen die je eigenlijk een keer geprobeerd moet hebben. En tijdens de Wilde Wijn Dagen is dat natuurlijk wel heel interessant! 

RODE WIJN VERRASSINGEN

Château de Jau

Een hele lekkere rode wijn die je bijna zou vergeten omdat hij uit het ‘niet sexy’ Roussillon gebied komt. Maar ook deze wijn biedt zoveel smaak voor z’n prijs: proef de kruidigheid die doet denken aan laurier en tijm en de power in deze blend van syrah, mourvèdre en carignan. Een wijn om je tanden in te zetten, naast dat gebraden stuk rood vlees.

Vacqueyras Montirius

Deze wijn is, binnen de betaalbare klasse, mijn absolute favoriete rode wijn. Biologisch dynamisch gemaakt, krachtig maar toch elegant, en zo boeiend van smaak na een jaartje bewaren. Doordat deze Rhône wijn geen houtlagering heeft gehad, proef je het pure zwarte bramenfruit nog beter. Nu ook al op dronk hoor, als je niet kunt wachten om ‘m te proberen….

Witte wijn tips

Cuatro Rayas Sauvignon Blanc

Een heerlijke frisse witte wijn uit de Rueda. Een wij die je als je ‘m blind zou proeven veel duurder in zou schatten. Gewoon een heerlijke borrelwijn met een ingetogen etiket waardoor je ‘m zelf niet snel uit het schap zou halen. Maar jij is mijn aanraden meer dan waard. Normaal al niet duur, tijdens Wilde Wijndagen echt een koopje voor wat je ervoor krijgt.

Badenhorst Secateurs

Deze wijn heb ik altijd in huis. Gaat nooit vervelen! Een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc van een bijzondere, karakteristieke wijnmaker die zo min mogelijk ingrijpt tijdens het vinificatieproces. De wijn is krachtig, soepel maar toch heel fris en heeft dat heerlijke rijpe witte fruit als van abrikozen en nectarines. Jancis Robinson, voor mij de belangrijkste wijncriticus, vond dat je deze wijn als goed alternatief kon inzetten in plaats van een witte Bourgogne. Wat een compliment.

Toch liever zelf kiezen?

Dat kan natuurlijk ook. 
Rode wijn Witte wijn Mousserend Port

Geschreven door Birthe

Onze wijn- en drankenspecialiste Birthe van Meegeren werkt al 15 jaar in de wijnbranche en deelt graag haar kennis om jou net zo enthousiast te maken! Lees meer over Birthe en haar verhalen op haar profielpagina