Welke whisky geef ik mijn schoonvader cadeau?

Met Vaderdag wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Maar wat moet je nou aan je schoonvader geven? Als je een goede indruk op je schoonvader (of je eigen vader) wilt maken, geef je natuurlijk een whisky die bij hem past. Om de beste whisky te kiezen, kun je jezelf twee vragen stellen:

  1. Drinkt de beste man al whisky?

  2. Of ga je hem voor het eerst introduceren met whisky?

Vaderdag block cadeau

Dus in het kort:

1. De beste man drinkt al whisky:

Kijk naar zijn voorraadkast, welke whisky’s heeft hij staan? (dit geeft waarschijnlijk zijn voorkeur al aan). Op basis daarvan kan je een whisky kopen die hier bij aansluit of hem verrassen met iets nieuws. Hieronder een smaakoverzicht:

2. Je gaat je schoonvader zijn eerste fles whisky geven.

Als je weet dat je schoonvader, of vader, (nog) geen whiskydrinker is, kun je het beste beginnen met een zachte whisky. De Singleton uit de Schotse Speyside-regio is dan een goede optie. Zacht en vol van smaak, met accenten van vanille, noten en fruit. Perfect voor de beginnende drinker.

Onze aanraders:

Meer over de verschillende whiskysmaken weten?

Whisky’s kunnen over het algemeen worden ingedeeld in single malt en blended whisky’s. Deze verschillen qua smaak per regio en land. Hier kun je alles lezen over de verschillende soorten whisky.

Zo, hopelijk hebben wij je op weg geholpen en zelfs het inpakken kun je aan ons overlaten. Zo hoef jij het alleen nog maar te geven. Gegarandeerd succes!