Skip to main content
0
€ 0.00

Het perfecte cadeau


Voor de gastheer of vrouw

Voor de gastheer of vrouw

De feestdagen staan voor de deur, dat betekent dat het weer tijd is voor etentjes! Fijn om zelf even niet te koken, maar vergeet je niet een mooi (kerst)cadeau mee te nemen voor de gastheer/vrouw? Dat is wel zo aardig als iemand zich de hele dag heeft staan uitsloven in de keuken!

BEKIJK ALLE CADEAUS

wijn in doos

WAAROM EEN DRANK CADEAU?

Drank is altijd een goed cadeau. Vooral als je te gast bent voor een etentje. Een bos bloemen meenemen kan toch ook? Think again, als de gastheer/vrouw in de keuken staat heeft hij of zij het al druk genoeg met koken. En zeker geen tijd om bloemen netjes schuin af te snijden en in een vaas te zetten.

Dus dan maar gewoon ‘een wijntje’?

Ja, met een wijn cadeau zit je altijd goed. De gastheer/vrouw kan zelf besluiten of de wijn goed bij de bereide gerechten past of dat ze ‘m bewaren voor een later moment. Het mooiste is natuurlijk als de wijn aansluit op de persoon of op de situatie.

smaakprofielentest

HET UITKIEZEN VAN DE JUISTE WIJN

Hoe zorg je ervoor dat iets wat onpersoonlijk lijkt toch persoonlijk wordt? Zorg dat je op de hoogte bent van de smaak van de ontvanger. De makkelijkste manier is om de ontvanger de smaakprofielentest te laten doen. Zo kom je er binnen 24 seconden achter wat voor type wijn hij/zij echt lekker vindt!

Personal touch

Wil je iemand liever verrassen? Neem een wijn mee die jullie ooit samen hebben gedronken of kies voor een fles wijn met een mooi verhaal of een naam die toepasselijk is voor de krijger.

Geef je de fles(sen) wijn samen met anderen? Laat dan bijvoorbeeld iedereen een klein kaartje schrijven met zijn of haar favoriete wijnherinnering met de gastheer/vrouw. Op deze manier krijgt je cadeau een meer memorabel en persoonlijk tintje.

FLEXIBELE WIJNEN VOOR ELKE KRIJGER

Wil je zeker weten goed zitten als je een fles wijn geeft? Ga dan voor een van deze veelzijdige rode of witte wijnen die bij iedere wijnliefhebber in de smaak vallen.

Rode wijn

Is de gastheer/vrouw een echte roodliefhebber? Kies dan voor een van deze twee mooie rode wijnen:

  • De Cune Rioja Reserva met Houten Kist is een mooie gerijpte wijn voor bij gegrild rood vlees die perfect op dronk is maar ook makkelijk 5 tot 10 jaar bewaard kan worden. In deze wijn proef je donker fruit zoals bramen, cassis, vanille en cederhout.

  • De Cap Royal Bordeaux Supérieur is toegankelijk maar toch complex van smaak. Een prachtige wijn om cadeau te geven.

  • Zeg je Malbec dan zeg je Argentinië. Deze Catena Malbec is kruidig maar goed in balans.

Benieuwd naar de populairste rode wijnen? Lees meer over 7 rode wijnen die je moet kennen.

Cune Rioja Reserva met Houten Kist 2016 75CL

 

 

Witte wijn

Drinkt hij of zij liever wit? Dan kies je bijvoorbeeld voor een van deze twee witte klassiekers:

  • De Joseph Drouhin Bourgogne Chardonnay zit precies tussen een wat houtgelagerde chardonnay en een frisse sauvignon blanc in. Happy medium dus!

  • Een kwalitatief goede, frisse wijn; dat is de Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Giftpack. Een knisperend frisse wijn is altijd goed om te geven. 

Benieuwd welke witte wijnen er allemaal zijn? Lees hier meer over de 9 populairste witte wijnen.

Joseph Drouhin Bourgogne Chardonnay 2020 75CL

MEER CADEAUS

Met deze inspiratie kom je nooit meer met lege handen aan op een etentje of borrel. Meer dan één fles cadeau geven? Denk dan eens aan een wijnbox als kerstcadeau. Is jouw gastheer/vrouw niet zo van de wijn? Er zijn ook genoeg mooie bier cadeaus of whisky cadeaus. Of neem een kijkje op onze cadeau pagina met cadeaus voor hem of haar. Zo bestaat er voor iedereen het perfecte cadeau.


Cadeau inspiratie

Wil je meer whisky cadeaus? Neem dan eens een kijkje op onze cadeau pagina!  Hier vind je de leukste wijn-, whisky- en biercadeaus om te geven. Wil je een cadeaukaart? Lees hier hoe je iemand kunt verrassen met een digitale cadeaukaart!