Skip to main content

Het perfecte cadeau


Voor de gastheer of vrouw

Voor de gastheer of vrouw

De feestdagen staan voor de deur, dat betekent dat het weer tijd is voor etentjes! Fijn om zelf even niet te koken, maar vergeet je niet een mooi (kerst)cadeau mee te nemen voor de gastheer/vrouw? Dat is wel zo aardig als iemand zich de hele dag heeft staan uitsloven in de keuken!

BEKIJK ALLE CADEAUS

wijn in doos

WAAROM EEN DRANK CADEAU?

Drank is altijd een goed cadeau. Vooral als je te gast bent voor een etentje. Een bos bloemen meenemen kan toch ook? Think again, als de gastheer/vrouw in de keuken staat heeft hij of zij het al druk genoeg met koken. En zeker geen tijd om bloemen netjes schuin af te snijden en in een vaas te zetten.

Dus dan maar gewoon ‘een wijntje’?

Ja, met een wijncadeau zit je altijd goed. De gastheer/vrouw kan zelf besluiten of de wijn goed bij de bereide gerechten past of dat ze ‘m bewaren voor een later moment. Het mooiste is natuurlijk als de wijn aansluit op de persoon of op de situatie.

FLEXIBELE WIJNEN VOOR ELKE KRIJGER

Wil je zeker weten goed zitten als je een fles wijn geeft? Ga dan voor een van deze veelzijdige rode of witte wijnen die bij iedere wijnliefhebber in de smaak vallen.

Rode wijn

Is de gastheer/vrouw een echte roodliefhebber? Kies dan voor een van deze rode wijnen:

  • De Cune Rioja Reserva met Houten Kist is een mooie gerijpte wijn voor bij gegrild rood vlees die perfect op dronk is maar ook makkelijk 5 tot 10 jaar bewaard kan worden. In deze wijn proef je donker fruit zoals bramen, cassis, vanille en cederhout.

  • Een van de nieuwe favorieten van onze klanten is de Spaanse Mucho Más Tinto (in een geschenkverpakking). Zo geef je een mooie set van 2 wijnen, waarvan de gastvrouw kan genieten bij de volgende maaltijd. 

  • Een sprekend etiket en een prachtige wijn. Maar liefst 18 maanden op Amerikaans eikenhout gerijpt om vervolgens nog 1 jaar in de kelders van de bodega door te rijpen. Deze Faustino V Reserva Geschenkverpakking met Glas is een perfecte begeleider van lamsvlees. 

Benieuwd naar de populairste rode wijnen? Lees meer over 7 rode wijnen die je moet kennen.

Witte wijn

Drinkt hij of zij liever wit? Dan kies je bijvoorbeeld voor een van deze twee witte klassiekers:

  • Deze witte wijn uit net noorden van Italië krijgt zijn frisse smaak door warme zomers en koele nachten. De Lavis Classici Pinot Grigio in geschenkverpakking is een perfecte begeleider van gebakken vis. 

  • Van de beste chardonnaydruiven uit de streek maakt Drouhin deze Joseph Drouhin Pouilly-Vinzelles . Het is een klassieke Bourgogne met de smaak van perzik, hazelnoot en kaneel, verpakt in een prachtige geschenkverpakking!

  • Van het Spaanse wijnhuis Torres komt deze Torres Viña Sol in geschenkverpakking. Dit was een van de eerste wijnen die Miguel Torres produceerde. Een heerlijk frisfruitige witte wijn!

Benieuwd welke witte wijnen er allemaal zijn? Lees hier meer over de 9 populairste witte wijnen.

smaakprofielentest

HET UITKIEZEN VAN DE JUISTE WIJN

Hoe zorg je ervoor dat iets wat onpersoonlijk lijkt toch persoonlijk wordt? Zorg dat je op de hoogte bent van de smaak van de ontvanger. De makkelijkste manier is om de ontvanger de smaakprofielentest te laten doen. Zo kom je er binnen 24 seconden achter wat voor type wijn hij/zij echt lekker vindt!

Personal touch

Wil je iemand liever verrassen? Neem een wijn mee die jullie ooit samen hebben gedronken of kies voor een fles wijn met een mooi verhaal of een naam die toepasselijk is voor de krijger.

Geef je de fles(sen) wijn samen met anderen? Laat dan bijvoorbeeld iedereen een klein kaartje schrijven met zijn of haar favoriete wijnherinnering met de gastheer/vrouw. Op deze manier krijgt je cadeau een meer memorabel en persoonlijk tintje.

MEER CADEAUS

Met deze inspiratie kom je nooit meer met lege handen aan op een etentje of borrel. Meer dan één fles cadeau geven? Denk dan eens aan een wijnbox als kerstcadeau. Is jouw gastheer/vrouw niet zo van de wijn? Er zijn ook genoeg mooie biercadeaus of whiskycadeaus. Of neem een kijkje op onze cadeaupagina met cadeaus voor hem of haar. Zo bestaat er voor iedereen het perfecte cadeau.


Cadeau inspiratie

Wil je meer whiskycadeaus? Neem dan eens een kijkje op onze cadeaupagina!  Hier vind je de leukste wijn-, whisky- en biercadeaus om te geven. Wil je een cadeaukaart? Lees hier hoe je iemand kunt verrassen met een digitale cadeaukaart!