Skip to main content

Van onze cocktailexpert


3 zomerfavorieten

3 zomerfavorieten

Zelf cocktails maken moeilijk? Helemaal niet! Duur? Ja aan de bar wel maar thuis niet, uit een fles sterke drank haal je al snel 15 cocktails. Debbie, dé cocktailexpert van Gall & Gall deelt haar 3 favoriete cocktails voor deze zomer die echt iedereen, dus ja ook jij, kan maken.

De 3 zomerfavorieten

Licor Ballon

"Wat mij betreft de perfecte balans tussen het zuur uit het fruit, en het zoet en de vanille uit de likeur".

Berry Crush

"Er zit vrij veel vers fruit in deze cocktail. Combineer ‘m met cranberrysap, dan wordt ‘ie niet zo zoet en smaakt ‘ie meer naar echt vers  fruit".

Disaronno Sour

"Een klein glaasje likeur bij de koffie is natuurlijk heerlijk maar dit drink ik niet zo snel in de zomermaanden. De amandelsmaak van disaronno, in combinatie met de citroen in deze cocktail is echter een perfecte zomervariant met deze heerlijke likeur".

DIY cocktail tools!

Je hebt geen ingewikkelde tools nodig om cocktails thuis te maken. Vaak heb je spullen in huis die een prima alternatief vormen voor de echte cocktail tools.

  • Heb je geen cocktailshaker? Gebruik dan een waterfles of lege jampot. Kies er een met grote opening zodat alle ingrediënten erdoor passen. Dop erop en shaken maar.
  • Crushed ijs maken? Dit maak je makkelijk door ijsklontjes in een stevige plastic zak te doen, deze goed dicht te maken en het ijs met bijvoorbeeld een deegroller klein te slaan. 
     
  • Geen jigger in huis? Gebruik dan een eierdopje of een ‘gewone’ maatbeker voor het afmeten van de hoeveelheden, want zonder perfecte balans, geen perfecte cocktail!

Toch wel de professionele tools aanschaffen? Je kunt ze nu ook bij Gall & Gall kopen.

Wil je niet te moeilijk doen? Probeer dan eens de nieuwe Hard Sparkling Water.

Over Debbie

Over Debbie

Mensen denken vaak dat cocktails erg zoet en duur zijn en daarnaast moeilijk om te maken. Aan Debbie de taak om klanten te inspireren en te bewijzen dat dit niet zo hoeft te zijn. Een gin tonic is bijvoorbeeld niet zoet en niet moeilijk om te maken. Cocktails zijn er in alle smaken en kleuren, voor elke smaak is er wel een cocktail te vinden. Je kunt cocktails qua ingrediënten zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt. Maar onthoud: met slechts 3 simpele ingrediënten maak je al een lekkere cocktail!