Skip to main content

Proost op de herfst!


De 5 lekkerste cocktailrecepten

cocktails en benodigdheden
cocktails en benodigdheden

Het is altijd wel tijd voor een cocktail, zo ook in herfst. Cocktails zijn lekker als aperitief, bij de lunch, na het avondeten, vóór of tijdens een feestje. Maar welke cocktails moet je écht proberen nu de donkere herfstdagen er weer aan komen? De keuze is reuze, daarom hebben we de 5 lekkerste herfst cocktailrecepten voor je op een rij gezet.

1. BLOODY MARY

Bloody Mary

Legendarisch, dat is de Bloody Mary! Er gaan vele verhalen rond over het ontstaan van deze cocktail, maar het echte ontstaan ervan blijft altijd een mysterie. Wat we wel vast kunnen stellen is dat het een heerlijke cocktail is! Of je nu in de Halloween stemming wilt komen of voor een boozy brunch gaat; een Bloody Mary is altijd een goede keuze. Daarnaast heb je ‘m ook nog eens in 2 minuten gemaakt; veel meer dan tomatensap, wodka, tabasco en selderij heb je niet nodig. Zin gekregen in een Bloody Mary? Vind hier het recept van de bloody mary

Moeilijkheidsgraad van dit cocktailrecept: *

ONTDEK MEER 'BLOODY COCKTAILS

2. NEGRONI

cocktail negrtni

Nu de donkere dagen eraan komen wanen we onszelf graag nog even in Italië, met de Negroni Cocktail. Deze cocktail werd al in 1919 uitgevonden in Florence toen Graaf Negroni graag een sterke cocktail met gin wilde proberen. Inmiddels is deze stevige cocktail een wereldwijd succes! Wil jij ‘m eens proberen? Vind dan hier het heerlijke cocktailrecept voor de Negroni.

Moeilijkheidsgraad van dit cocktailrecept: **

ONTDEK MEER NEGRONI COCKTAILS

3. ESPRESSO MARTINI

3. ESPRESSO MARTINI

Een echte cocktail trend tijdens de herfst (en winter) is het drinken van koffie cocktails! Welke cocktail dan echt niet op het lijstje mag ontbreken? De Espresso Martini! Deze nachtelijke variant van gewone koffie geeft je een kick door de wodka en houd je warm door de koffie. Daarnaast is het ook nog eens de perfecte cocktail voor na het eten. Win-win toch? Vind hier het recept van de Espresso Martini.

Moeilijkheidsgraad van dit cocktailrecept: **

ONTDEK MEER MARTINI COCKTAILS

4. OLD FASHIONED

cocktail old fashioned

Old fashioned? Welnee! Deze cocktail blijft altijd in de mode en we snappen wel waarom! De Old Fashioned is een ouderwetse klassieker die elke cocktailliefhebber een keer geproefd moet hebben! Zoet door het suikersiroop, sterk door de whisky en licht kruidig van smaak door de Angostura bitters. Wat wil je nog meer?  Lees hier hoe je de Old Fashioned cocktail maakt.

Moeilijkheidsgraad van dit cocktailrecept: **

 

ONTDEK MEER OLD FASHIONED COCKTAILS

5. DARK 'N STORMY

cocktail dark 'n stormy

Stormachtig herfstweer vraagt om een Dark ‘N Stormy (alhoewel deze cocktail uiteraard ook gedronken mag worden als er geen storm is). Het winterse broertje van de Moscow Mule is heerlijk verfrissend maar geeft je tegelijkertijd een warm gevoel door de kruidige smaak van het gingerbeer en de donkere rum. Perfect om te drinken tijdens herfstachtige dagen! Klaar voor deze stormachtige cocktail? Lees hier hoe je de Dark ‘n Stormy maakt.

Moeilijkheidsgraad van dit cocktailrecept: *

ONTDEK MEER STORMY COCKTAILS

COCKTAIL O' CLOCK

Nu weet je precies hoe je deze heerlijke cocktails maakt, maar natuurlijk zijn er nog veel meer cocktails om te proberen! Meer inspiratie voor cocktailrecepten vind je op onze cocktail pagina. Ga je naar een feestje van een cocktail liefhebber? Vind hier de leukste  cocktail cadeaus om aan een ander (of jezelf) te geven!