Skip to main content

Recept en inspiratie


Herfst- & wintercocktails

Herfst- & wintercocktails

Als het kouder wordt, is een cocktail misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar ook dan smaken ze heerlijk! Of je nu zoekt naar een cocktail die past bij regenachtig weer, voor bij de open haard of op een knusse tv avond: wij hebben een top 5 wintercocktails voor je gemaakt. Maak ze zelf of doe het snel en simpel met een kant en klare variant.

1. Negroni

Deze Italiaan warmt je snel op als het koud is buiten.

De smaak is bitter, zoet en droog. Italianen houden erg van bittere smaken, of het nu in hun espresso of hun cocktails is. Daarom is de puur Italiaanse Negroni voor de bitterliefhebber het ultieme eetlustopwekkende aperitief.

Wat leuk is: je maakt de Negroni ook super gemakkelijk alcoholvrij! Lees de tips op de Negroni cocktailpagina. 

2. Espresso Martini

We blijven nog even bij de Italianen. 

De Espresso Martini is dessert, koffie en digestief in één. En de ultieme afsluiter van een mooi diner. De Britse bartender Dick Bradsell heeft het drankje bedacht en de rest is geschiedenis. Thuis kun je deze stijlvolle cocktail ook heel gemakkelijk maken.

En dit is er dus eentje, waarmee je met onze kant en klare variant zo klaar bent! Probeer de Tails Espresso Martini eens. 

2. Espresso Martini
Recept en Inspiratie

Espresso Martini

3. Wintercocktails Licor 43

Uit Spanje komen deze heerlijke verwarmende cocktails met Licor 43. 

Deze (afterdinner) likeur uit Cartagena kun je goed mixen met warme dranken. En dat levert échte wintercocktails op. Mix Licor 43 bijvoorbeeld met chocolademelk of maak de punch 'hot wine 43.

 

4. Dark 'n Stormy

Donker en stormachtig. Net als het weer. 

Of zoals (barman) Victor zegt: Alsof je in de stormachtige, donkere ogen van een knappe Cubaan kijkt. Pittig, spannend en een beetje verwarrend. Deze combi van donkere rum en gemberbier doet dingen met je die je misschien niet helemaal had verwacht.

Bekijk de video hoe je deze cocktail gemakkelijk kunt maken!

 

4. Dark 'n Stormy
recept en inspiratie

Dark ’n Stormy cocktail

5. Freakshake

Oké, deze is heftig, maar zoooo lekker! 

Wil je een cocktail maken met een nieuwe dimensie? De Freakshake is de perfecte combinatie van een milkshake en een cocktail in een. Daarmee kun je het dessert wel skippen. Met een Freakshake kun je eindeloos combineren, maak 'm zo freaky als je zelf wilt. Wij leren je de basis, daarna is het aan jou om zo creatief mogelijk te zijn met decoreren.

5. Freakshake
Recept en inspiratie

Freakshake Recept

LONGDRINKS

Wat te drinken in deze seizoenen? Het kan alle kanten op, maar we hebben allereerst wat meer zin in zwaardere, donkere bieren en gewichtige rode wijnen. Op het gebied van mixen en cocktails is dit het moment voor de zogeheten dark spirits: bruine rumwhiskybourbon en cognac. Laat de gin-tonic even voor wat hij is en mix Ierse whisky, bourbon of cognac met ginger ale. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.