Skip to main content

Ontdek


Herfst- & wintercocktails

Herfstcocktails
Herfstcocktails

Het is weer tijd voor de herfst en daaropvolgend de winter! De seizoenen van verkleurende bladeren aan de bomen, regenbuien, pakken sneeuw en knusse taferelen (eventueel in uitzinnige kerstruien) bij de open haard. Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is. Sinds 2007 is hij een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène. Hij vertelt je er alles over.

LONGDRINKS

Wat te drinken in deze seizoenen? Het kan alle kanten op, maar we hebben allereerst wat meer zin in zwaardere, donkere bieren en gewichtige rode wijnen. Op het gebied van mixen en cocktails is dit het moment voor de zogeheten dark spirits: bruine rumwhiskybourbon en cognac. Laat de gin-tonic even voor wat hij is en mix Ierse whisky, bourbon of cognac met ginger ale. Of donkere rum met gemberbier (Dark 'n Stormy), als we toch bezig zijn.

Herfstcocktail

MANHATTANS, GROGS EN HOT TODDY’S

Cocktails die versterkte wijnen (port, sherry of vermout) combineren met donkere spirits zijn voor mij dé cocktails voor als het buiten guur en koud is. Denk hierbij aan de Manhattan (rye whiskey of bourbon, rode vermout en bitters) of zijn neefje de Bar Drake Manhattan. 

Echt winters zijn de Hot Toddy’s, een cocktailfamilie die sterke dranken combineert met heet water, citroensap, suiker of honing. Grogs zijn de Caraïbische variant, met rum, heet water, suiker, specerijen en limoensap. Zeker wanneer je te maken hebt met een hardnekkige loopneus of andere vervelende verkoudheidsperikelen zijn de hete Hot Toddy’s en Grogs een wondermiddel!


DE COCKTAILS

Toch zin in wat gin? Winter betekent niet dat je de gin helemaal links hoeft laten liggen, check het recept voor de Hot Blue Tubbie. Maar Mojito’s en Caipirinha’s hebben gewoon niet zoveel met de winter te maken, tenzij je in Brazilië of Cuba gaat overwinteren.