Skip to main content
0
€ 0.00

Mixen met Prosecco Cole del Principe

Bubbels
Bubbels

Recept

Een fles prosecco principe met wat glazen en enkele hapjes ernaast

Prosecco wordt gemaakt van de gleradruif. De druif groeit in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Deze Prosecco Colle del Principe heeft een fijne bubbel en is heerlijk zacht en toegankelijk. Extra lekker met een twist zoals port, vermout of sorbetijs.

Mix - 1 persoon

Bereiding Ruby sparkler

  1. Schenk 20 ml Gall & Gall Huisport Ruby in een champagnecoupe en vul aan met Prosecco Colle del Principe.
  2. Prik 2 frambozen op een prikker en leg deze op het glas. 

Bereiding Prosecco met sinaasappelsorbetijs

  1. Vul een wijnglas met een bolletje sinaasappelsorbetijs en schenk het glas tot de helft vol met Prosecco Colle del Principe. 
  2. Garneer met een blaadje basilicum. 

Bereiding Prosecco Lychee

  1. Schenk 30 ml Gall & Gall Wodka, 10 ml Bols Triple Sec en sap van een halve limoen in een laag breed glas. Mix en voeg ijsklontjes toe.
  2. Vul het glas verder met Prosecco Colle del Principe en voeg op het laatst 2 lychees (uit blik) en 2 el lycheesap toe.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.