Skip to main content

Voor de herfst


Top 5 herfstdrankjes

Top 5 herfstdrankjes

De Nederlandse herfst heeft zich weer aangekondigd. Dat betekent: regen, kou en nog meer regen. Niet het gezelligste weer om buiten te zijn. Ga daarom lekker bij het haardvuur zitten onder een deken en geniet van deze 5 herfstdrankjes.

1. Herfst Bellini

Een herfst bellini

Een herfstachtige twist van de klassieke bellini. Vervang de lichte smaken van perzik en prosecco met rijpe peer en champagne. Dat past ook beter bij de herfst. Voor de nodige warmte in de koude herfst voeg je ook wat kardemom toe. Een simpele cocktail, maar onvergetelijk lekker. Benieuwd naar het recept?

Zo maak je 'm

2. Apple cider bellini

Een appel cider bellini

Heb je liever appels dan peren, maar geen zin om een appeltaart te bakken? Probeer dan deze Apple cider bellini. De perfecte mix met appel cider, prosecco en wodka.

Zo maak je 'm

3. Pornstar martini

Een pornstar martini

Dit sexy drankje is heerlijk voor de wintermaanden. Het eiwit wat hieraan wordt toegevoegd maakt de cocktail bijzonder. Dit zorgt namelijk voor een lekker schuimlaag op de cocktail. Let op hoe je hem drinkt! Eerst de prosecco, dan de passievrucht en dan pas de cocktail. Genieten! 

Zo maak je 'm

4. Hot buttered rum

De hot buttered rum

Zin in een drankje waar je niet alleen warm voor loopt maar ook echt warm van wordt? Dan is de hot buttered rum jouw herfstdrankje. Een mix van rum, echte boter en rijkelijk gekruid. Dit drankje houdt je wel warm.

Zo maak je 'm

5. Manhattan

Een Manhattan

Deze cocktail is met z'n 3 ingrediënten makkelijk te maken. De angostura bitters geven 'm een kruidige smaak. Wat dacht je van een Manhattan cocktail bij een knisperend kampvuur? Heerlijk! 

Zo maak je 'm

Lees meer

Nieuwsgierig naar meer heerlijke drankjes voor de herfst? Bekijk dan ook het herfstpunch recept en nog meer herfst- & wintercocktails. Of toch iets meer van het bier? We hebben bij Gall & Gall een assortiment heerlijke herfst bokbieren