Skip to main content

DE AVONDVULLENDE BORREL


De Krat

De Krat

De betere borrelplank met mooie producten van eigen bodem, verrassende recepten en de lekkerste wijnen

Bekijk De Krat van Hugo

Borrelen

Met de Krat van Hugo duurt borreltijd ineens van het einde van de middag tot ver in de avond. Het maken van alle borrelgerechten is een feestje op zich en je wordt stap voor stap meegenomen in hoe je dat perfect doet. Of laat Hugo het jou uitleggen in zijn speciale podcast of via de Youtube video.

En wat is nu een goede borrel zonder de lekkerste wijnen? Onze experts kiezen bij ieder menu passende wijnen. En ze worden nog lekkerder, doordat je ze met korting kunt bestellen op onze website.

... Gecombineerd met onze favoriete wijn

Een biologische Spaanse borrelwijn - Dominio de Fontana Bio

Dominio de Fontana Bio is een biologische Spaanse wijn, afkomstig uit het midden van Spanje in de DO Uclés, zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Madrid. De druiven profiteren daar van de vele zonuren en de aangename frisheid die te proeven is in de wijn, is afkomstig van de hoogte van 700 tot 900 meter waarop de druiven groeien. “Deze hoogte en de bijkomende temperatuurverschillen tussen dag en nacht, geven de wijn net wat meer body en mildheid dan versies uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland”, aldus vinpressionist en wijnliefhebber Hubrecht Duijker. In deze blend van sauvignon blanc met verdejo proef je kruisbessen, vers gemaaid gras, venkel, witte peper en een hint van mineraliteit. Deze wijn is erg geschikt als borrelwijn voor tijdens een zonnige dag, maar is ook zeer goed te combineren met verse asperges. Proost!

Dominio de Fontana Blanco Bio 2020 75CL

"Als er vrienden komen, heb ik graag alle aandacht voor ze. Ik ben toch vaak degene die kookt, maar met een uitgebreide borrel kan ik de voorbereidingen van tevoren doen zodat ik daarna alle aandacht voor ze heb. Lekkere hapjes, drankjes en dan uren kletsen met elkaar kletsen. Ik hou er van!” – Hugo Kennis

IN DE KRAT VAN HUGO VIND JE DE AVONDVULLENDE BORREL...

Quality time, goed eten en Hugo die je uitlegt hoe je alles perfect kunt (voor)bereiden. 

De betere borrelplank bestaat deze maand uit typisch Spaanse gerechten. Maar dan wel volledig gemaakt van producten van eigen bodem! Met o.a. gazpacho, geroosterde groenten, tortilla, pittige kip met Zaanse sambal en aioli die je uiteraard ook zelf maakt. En nog veel meer lekkers voor een borrelplank waar je met drie tot vier personen heerlijk van kunt genieten. Inclusief Hugo’s versie van Who’s the Man: een spel dat de avond nóg leuker maakt. 

... Waar deze wijn heerlijk bij past

Lekker bij Spaanse gerechten

Bij de biodynamische producent Montirius in de zuidelijke Rhône worden de wijngaarden bewerkt volgens de biodynamische zaaikalender van Maria Thun. Aan de hand van de stand van de maan wordt gekeken op welke dagen je het beste kan snoeien, oogsten en bottelen. ‘La Muse Papilles’ komt van 40 jaar oude stokken: 80% grenache met 20% syrah. De wijn rijpt op cementen vaten, en komen dus niet in contact met hout. Hij is sappig en fruitig met kersen en frambozen. Zonder toegevoegde sulfiet.

Montirius La Muse Papilles 2020 75CL


Meer lezen over wijn?

Nog meer lezen over wijn? Lees dan het artikel met alles wat je wilt weten over wijnen. Of over de verschillende wijnsoorten. Natuurlijk vertellen we je ook meer over wijnland Zuid-Afrika.