Skip to main content

Haal de zomervakantie in huis


Het beste uit Europa

Het beste uit Europa

Het beste uit Europa haal je bij Gall & Gall. Speciaal voor jou hebben we een aantal vakantietips voor je en vier je je vakantie gewoon in je eigen tuin. Want we hebben niet alleen wijn uit Europa, maar ook whisky, wodka, de heerlijkste likeuren en lekker veel keuze uit alcoholvrije dranken. Genoeg om in je staycation hetzelfde vakantiegevoel te krijgen!

Wijnen voor je thuis vakantie

Al lig je deze zomer niet aan het strand aan de Frans Rivièra: neem een slok van deze Arrogant Frog wijn, sluit je ogen en je bent er! Doe je ze weer open en dan zie je de typische Franse kikker je toelachen. 

Liever op de Costa gelegen? De wijnen van het beroemde Spaanse wijnhuis Torres brengen je direct in Spaanse sferen! En is thuis vakantie vieren ineens helemaal niet zo erg meer. 

Bene, die Italiaanse sferen creeër gewoon je thuis met een Italiaanse pastasalade met een glas Inycon wijn erbij. De naam van deze wijnen is ook de naam van een wijnfeest dat elk jaar gehouden wordt op het strand van Sicilië. Dus een tuinfeest bij jouw thuis in dit geval!

Whisky weer

Houd je meer van whisky? Deze stoere drank geeft een heel ander vakantie gevoel. En een ander type weer. Uit Schotland halen we voor jou de bekende whisky's. Je kent ze vast: Johnnie Walker Red Label, William Lawson's en Talisker Skye. Stuk voor stuk geliefde merken, van mild en zacht tot krachtig en rokerig. 

Sterk spul

In Europa worden ook sterke dranken gemaakt. Dat van die Schotse whisky had je wel verwacht, maar wist je dat Grey Goose Wodka wordt gemaakt in de Cognacstreek in het westen van Frankrijk? Deze Grey Goose staat bovenaan de lijst van 'World's Best Tasting Vodka'. Je drinkt 'm puur met ijs of in een vakantiecocktail natuurlijk!

En Campari komt gewoon uit het noorden van Italië. En bestaat al 155 jaar! En in Italië is dit drankje nog steeds populair. Drink deze puur of in een verrassende mix met tonic en een schijfje sinaasappel voor het ultieme vakantiegevoel. 

Alle mixdranken >

Grey Goose 70CL

Zoetje toe

Na het eten, bij de koffie, ijskoud in een cocktail of juist gemend in een warme drank: met een likeur kun je alle kanten op. Hoe drinken ze deze in jouw vakantieland? 

Disaronno drinken de Italianen bij voorkeur na het diner (en niet ervoor). Je drinkt deze amandellikeur op kamertemperatuur puur. Je kunt ook 1 à 2 theelepels toevoegen aan je koffie voor een Italian Coffee. En dat kan ook aan thee. Wel eens geprobeerd? 

Ook Fiorito Limoncello komt uit Italië en die drink je ijs- en ijskoud. Het liefst liggen de fles én de speciale glazen in de vriezer voor de optimale smaak en stroperigheid. Vroeger dronken de Italianen deze ook op kamertemperatuur, tot ze erachter kwamen dat 'ie koud nog lekkerder was!

Uit het Ierland komt deze bekende likeur: Baileys. Hij wordt al gemaakt vanaf 1974 en wordt nog steeds populairder! De Ierse koeien produceren elk jaar 220 miljoen liter room voor Baileys. Je drinkt Baileys puur, 'on the rocks' of in een cocktail. Wij bieden meerdere varianten Baileys aan. Bestel Baileys online bij Gall&Gall.

Alle likeuren >

 

Disaronno 70CL

Alcoholvrij momentje

Even geen zin in een drank? Probeer dan eens een van deze alcoholvrije dranken. Ook uit Europa. 

Zoals deze Faber wijn. Komt gewoon uit Duitsland! Ze hebben de modernste apparatuur waarmee ze de natuurlijke alcohol uit de wijn halen. En dan blijft de smaak van de druiven goed behouden. Goed alternatief voor een dagje zonder!

Wist je dat Torres alcoholvrije wijnen maakt? Ook in Spanje en met de kwaliteit die je gewend bent van Torres. De wijnen worden op tradionele manier gemaakt en daarna wordt de alcohol eruit gehaald. 

Maar ook de wijnen van Freetime, Barrels & Drums en Eisberg worden in Europa gemaakt. Genoeg keuze voor als je wat minder alcohol wilt drinken (en minder calorieën!). 


Meer lezen over je favoriete vakantieland?

Ben je al een beetje in de vakantiesfeer? Lees nog meer over jouw favoriete vakantieland en wat ze daar allemaal voor lekkers maken!