Skip to main content

JOUW FAVO NETFLIX-SERIE MET BIJPASSENDE DRANKEN


5x Netflix & Cheers

Netflix & Cheers
Netflix & Cheers

Werk je vanuit huis? Is je reistijd niet langer dan 1 trap af of 1 deur door? En ben je momenteel niet bang voor een (te) volle agenda? Dan nog blijft het een hele uitdaging om vernieuwde en tijdverdrijvende activiteiten te vinden om de avond door te komen. Het blijft dan ook lekker (en makkelijk) om in de wereld van Netflix te duiken en een nieuwe binge-watch-waardige serie te ontdekken. Wij helpen je graag een handje! Deze vijf Netflix-tips, gecombineerd met een bijpassend drankje, zorgen voor dé ultieme beleving.

1. Narcos: Mexico & Tequila

Waan je in de onderwereld van Latijns-Amerika, waar drugs en geweld de macht hebben. Deze serie neemt je mee in de jacht op de machtigste, beruchtste en meest gewelddadige drugsbaron ter wereld: Pablo Escobar. Drink tijdens deze serie een verfrissende tequila en reis mee door de droge woestijnen van Mexico.  

Neem bijvoorbeeld de populairste tequila van Corralejo. Deze tequila is licht goudkleurig en heeft aroma’s van gekookte agave gepaard met frisse grapefruit tonen en zoet-frisse limoen. Bomvol karakter, maar zacht van smaak. 

Corralejo Reposado 70CL

2. Peaky Blinders & Whisky

Deze duistere misdaadserie neemt je mee naar de jaren twintig van de vorige eeuw, waar in de Engelse industriestad Birmingham een beruchte straatbende, de Peaky Blinders, hogerop de maatschappelijke ladder wil komen met behulp van misdaad. Dat deze bende, gekleed in Tweed-pak en vaak te zien in combinatie met sigaretten en whisky, telkens weer doelwit is voor criminelen en politie blijkt wel weer…  

Drink mee met de Peaky Blinders en schenk een heerlijke whisky in. Neem bijvoorbeeld deze Singleton Malt Master, een toegankelijke whisky met zoet karakter en tonen van van vers fruit, vanille en witte peper. 

Singleton Malt Master 70CL

3. La Casa de Papel & Tempranillo

Het bestaan van deze serie kan je bijna niet ontgaan zijn. Een creatief meesterbrein, die zichzelf ‘de professor’ noemt, stelt een groep van acht nauwkeurig geselecteerde criminelen samen. Ze infiltreren De Koninklijke Munt van Spanje en sluiten zichzelf en hun gijzelaars daar op, waarna ze gezamenlijk 2,4 miljard euro aan bankbiljetten laten drukken.  

Deze spannende serie gaat goed gecombineerd met een glas heerlijke tempranillo, zoals bijvoorbeeld ‘Mucho Más’, wat letterlijk ‘veel meer’ betekent. De wijnmakers zijn, net als de criminelen in de serie, helemaal los gegaan en hebben zich niet aan regels gehouden bij het maken van deze wijn, wat heeft geresulteerd in een heerlijke smaak van zwarte kersen, bramen en specerijen met een zijdezachte en lange afdronk. 

Mucho Más Tinto 75CL

4. Dynasty & Champagne

Luxe, rijkdom en dynastie. Dát is wat centraal staat in deze serie over een rijkeluisdochter die de strijd aangaat met de nieuwe vlam van haar vader voor een promotie binnen zijn bedrijf. Duistere geheimen uit het verleden worden opgedoken. Waan je in de wereld van fortuin, luxe en private jets met een heerlijk glas bubbels op de bank.  

Kies bijvoorbeeld voor de Pommery Brut Royal, een frisse en levendige Champagne, met de geur van citrusvruchten en witte bloemen. Deze Champagne heeft een zuivere smaak, zonder droog te zijn. 

Pommery Brut Royal 75CL

5. Jane the Virgin & Virgin Gin-Tonic

Maagd en toch zwanger. Het klinkt onmogelijk, maar door een foutje van een arts toch realiteit voor de jonge Jane. In deze atypische tellanovela staan geluk, succes en romantiek centraal en word je meegenomen in alle obstakels en alledaagse problemen waar Jane mee te maken krijgt.
  
Deze luchtige en komische serie gaat goed gepaard met een virgin Gin-Tonic. Deze Seedlip non-alcoholische spirit bevat geen calorieën, suiker, kunstmatige smaken of zoetstoffen, smaakt kruidig en is heerlijk in combinatie met een tonic. Combineer het met wat schijfjes sinaasappel, citroen of komkommer, maar net wat je in je ijskast vindt en haal wat peperkorrels of kruidnagel uit jouw kruidenlade. 

Seedlip Spice 70CL

Let the binge-watching begin!

DRINK JE BIJ JOUW FAVO SERIE LIEVER EEN COCKTAIL?

Voor elke serie is er wel een geschikt drankje. Hou je meer van cocktails? Bekijk dan 8x Series & Cocktails, of kies uit een van onze vele andere cocktails

Let the binge-watching begin!