Skip to main content

TIPS & INSPIRATIE


4x Tips om Pasen thuis speciaal te maken

4x Tips om Pasen thuis speciaal te maken

Pasen is iets waar je normaal naar uit kijkt: heerlijk die extra weekenddag waarop niets hoeft en alles mag. Dit jaar neigt Pasen naar ‘weer zo’n dag waarbij je jezelf moet vermaken’. Wij hebben een viertal tips om te voorkomen dat Pasen een normale thuisblijfdag wordt. Deze tips zorgen ervoor dat jij óók dit jaar uitkijkt naar het Paasweekend!

1. Van paasei tot asperge en van brunch tot diner

Iets waar Pasen om bekend staat is het lekkere eten. Of paaseieren nou jouw favoriet zijn, je liever uitgebreid gaat brunchen, of je toch houdt van borrelen, wij hebben de lekkerste paasgerechten en hapjes met bijpassende drankjes voor je. 

Hou jij van koken, lekker eten en lang tafelen, onder het genot van een lekker glas wijn? Duik dan met het hele gezin de keuken in om een lekker maaltje klaar te stomen. Een extra uitdaging kan zijn om al het eten/drinken binnen een bepaald thema te maken. Dit kan een bepaald land of een bepaalde keuken zijn, of bijvoorbeeld het thema ‘ei’ (lekker toepasselijk natuurlijk). Zoek van tevoren recepten uit die allemaal eieren als ingrediënt bevatten. Je kan zelfs een bijpassende cocktail met ei maken om het helemaal af te maken. Durf je de cocktail toch niet aan? Check dan welke wijnen het best combineren met gerechten met ei. 

2. Op z'n paasbest

Voor Pasen trek jij jouw mooiste kleren uit de kast. Zorg dat je haar goed in de gel zit of smeer wat make-up op zoals je ook voor een feestje zou doen. Aan de ‘looks’ kan het in ieder geval niet liggen. Door er stralend uit te zien maak je deze dag specialer dan een normale weekenddag.

3. Wie is de sterkste, slimste of snelste?

Om de dagen dusdanig anders te maken dan het standaard bankhangen en Netflixen, is het tijd voor iets actiefs! Haal oude bordspellen en puzzles van zolder, organiseer een vijfkamp, pubquiz, of bedenk een andere manier om met elkaar de strijd aan te gaan! 


Je bent overigens nooit te oud voor een potje paaseieren zoeken. Verstop ze in je tuin en kijk wie er zo veel mogelijk kan vinden. Heb je geen tuin? Geen probleem! Verstop de eieren dan binnenshuis. Je gaat gegarandeerd veel lol hebben samen!

4. Toch nog samen zijn

Zijn er familieleden met wie je doorgaans Pasen viert, maar die er dit jaar helaas niet bij kunnen zijn? Geen paniek, in dit digitale tijdperk hebben we daar gelukkig een oplossing voor. Gebruik Houseparty, Zoom of Skype om toch nog met elkaar te kunnen Paasbrunchen en ondertussen bij te kletsen.


MEER PAASINSPIRATIE OPDOEN?

Naast deze bovenstaande gerechten zijn er nog veel meer opties met Pasen! Denk aan andere lekkere frisse gerechten zoals sushi! Of probeer eens gerechten met chocolade. Kijken welke wijn je daarbij schenkt? Vul je gerecht in op de wijnwijzer en haal meteen de juiste wijnen in huis.

 

Fijne Paasdagen!