Skip to main content

AL JOUW PLANNEN GECANCELD?


5x Tips voor jouw gecancelde plannen

Gecancelde plannen
Gecancelde plannen

Het is voor ons allemaal even slikken. Die leuke concerten, etentjes of feestjes met vrienden of familie kan je inmiddels allemaal doorkrassen in je agenda. Nu je weekenden leeg zijn, is de kans aanwezig dat je deze doorbrengt op de bank. Met links een glas wijn in je hand en rechts de afstandsbediening, die weer alle zenders afgaat op zoek naar een leuke tv-show. Geloof het of niet, een deel van jouw plannen kan gewoon doorgaan. En wij vertellen jou hoe! Om te voorkomen dat het bankhangen gaat vervelen en om ervoor te zorgen dat jij nog steeds uitkijkt naar de weekenden, hebben wij 5 tips voor je. Deze zorgen ervoor dat jij toch nog die leuke avonden met familie en vrienden kan beleven, of brengen jou op een idee om iets leuks te organiseren.

1. Spelletjesavond

Had je nou net zin in een spelletjesavond met je familie? Voor spelletjes zijn er meerdere digitale mogelijkheden. Een klassieker in een modern jasje is misschien wel het digitale scrabbelen: Wordfeud. Spreek van tevoren met jouw tegenstander(s) af op welk tijdstip je gaat Wordfeuden, zodat je live tegen elkaar aan het spelen bent. Ondertussen kan je jouw woonkamer gezellig maken met een lekker jazz-muziekje op de achtergrond en wat kaarsjes aan.  

Een wijn die helemaal in dit sfeertje past is de Cap Royal, met smaken als cassis, braam, roosternootjes en vanilletonen. Deze wijn, gemaakt door de expert-wijnmaker van Pichon Longueville, is bewust erg toegankelijk gemaakt. Tevens is dit één van de weinige wijnen uit de Bordeaux die vegan is. 

Cap Royal Bordeaux Supérieur 2019 75CL

2. Borrelen met vrienden

Teleurgesteld dat het avondje met vrienden niet door kon gaan? Niet getreurd, gebruik dan Houseparty. Deze app maakt het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd te video-bellen. Zo kan jij alsnog een avond met vrienden of vriendinnen door laten gaan, maar dan op afstand. Haal jouw favoriete wijn in huis, in combinatie met lekkere borrelhapjes. 

Neem bijvoorbeeld deze Alamos Chardonnay. Deze wijn is gemaakt door de wijnmaker van Catena, een van de beste van Argentinië. Doordat de wijngaarden hooggelegen zijn, is er een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat zorgt voor een perfecte aroma-ontwikkeling. Deze Chardonnay is vol van smaak, maar wordt perfect gebalanseerd door citrustonen.

Alamos Chardonnay 2021 75CL

3. Pubquiz

Gaat jouw feestje niet door, maar heb je alsnog zin in een gekke avond? Organiseer dan een pubquiz. Via Kahoot! kunnen jouw vrienden of vriendinnen op afstand antwoord geven op de vragen. Zorg dat iedereen een lekker drankje heeft klaarstaan samen met een schaaltje nootjes of olijfjes en vraag maar raak! 

Ga zelf voor een lekkere Gin-Tonic. Met een GT bepaal jij zelf de smaak. Voeg ingrediënten toe die jij lekker vindt en je bent klaar voor een avondje genieten. 

Hendrick's 70CL

4. Date night

Had je een leuk etentje gepland, maar is er helaas geen restaurant meer open? Doe dan gewoon alsof, maar dan in je eigen huis. Bestel eten bij een lokaal restaurant, of duik zelf de keuken in voor een culinair hoogstandje (Inspiratie nodig? Kijk eens naar onze recepten). Spreek met jouw diner-date af hoe laat jullie aan tafel gaan, dek de tafel voor jezelf en zet een laptop/telefoon/tablet met videobeeld aan de overkant. Schenk een lekkere wijn in, afhankelijk van het gerecht en blijf lekker tafelen met elkaar. Check onze Wijnwijzer voor de perfecte wijn bij jouw gerecht. 

Ga je voor gegrild rood vlees? Kies dan de Alamos Malbec. Eet je liever voor asperges? Ga dan voor deze Whale’s Tale Sauvignon Blanc. Deze Nieuw-Zeelandse wijn is te herkennen aan de sterke geur van passievrucht, limoen, grapefruit en vers gemaaid gras. 

Whale's Tale Sauvignon Blanc 2020 75CL

5. Concert

Het is goed mogelijk dat jij één van de gedupeerden bent waarvan het concert, waar je je zo op had verheugd, is afgelast. Om dit concert toch bij te wonen, kan je een eerder concert van je favoriete artiest aanzetten op jouw tv. Gooi de volumeknop om, draai die bas omhoog, sluit je ogen en waan je tussen het publiek (er mag gedanst en meegezongen worden). 

Bij zo’n concert past een heerlijk frisse witte wijn, neem bijvoorbeeld deze Pinot Grigio uit Umbrië, Italië. Deze toegankelijke wijn drinkt lekker weg en zorgt voor dé ultieme muzikale beleving! 

Ogio Pinot Grigio 2020 75CL

Benieuwd welke wijn bij jou past?

Ben jij benieuwd welke wijn het beste bij jou past? Probeer dan onze smaakprofiel test!