Skip to main content

Topwijn + Topfilm = Topavond!


Wijn & Filmbox

Wijn & Filmbox

Kijk, jij hebt het goed voor elkaar! 3 heerlijke witte wijnen in huis, en klaar om op de bank te ploffen met een goeie film. De keuze is reuze bij Pathé Thuis, maar gelukkig helpen wij je op weg. We geven je drie perfecte suggesties, passend bij de verschillende wijnen. Zo zit je zeker goed!

Zack Snyder's Justice League

Deze wijn valt in het smaakprofiel fresh hammer, door haar frisheid en intense smaak. Typerend voor deze wijn is haar hoge smaakintensiteit, door de aanplant van de druiven op grote hoogte. Deze hoogte zorgt voor een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat zorgt voor veel aroma. Deze wijn is dus perfect voor een spannende actiefilm, waardoor je op het puntje van je bank gaat zitten. Neem bijvoorbeeld Zack Snyder's Justice League, deze 4 (!) uur durende superheldenfilm vliegt letterlijk voorbij. 
In de film is Bruce Wayne, Batmans geheime identiteit, vastbesloten om de opoffering van Superman niet voor niets te laten zijn. Samen met Diana Prince, beter bekend als Wonder Woman, stelt hij een team samen met meta-mensen, en smeedt hij een plan. 


Genre: Actie/avontuur
Jaar: 2021
Duur: 232 minuten
Acteurs: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Jared Leto
Regisseur: Zack Snyder
 

Dominio de Fontana Blanco Bio 2020 75CL

The Intern

Wist je dat Arrogant Frog een bijnaam is voor Fransen? De Engelsen noemen ze zo omdat ze Fransen arrogant vinden en omdat ze kikkerbilletjes eten. Deze Franse wijnmaker kon daar wel om lachen, en vernoemde zijn wijnen ernaar.
In deze wijn ruik je goed de viognier, een heerlijke intense geur. Daarnaast zal je de smaak van abrikozen en appel herkennen. De wijn valt in het smaakprofiel Big White, door haar volle, zachte en soepele karakteristieken. 
Daarbij hoort natuurlijk een humoristische en soepele film.

Ken jij The Intern al? In deze film komt Ben, gespeeld door Robert de Niro, als 70-jarige weduwnaar solliciteren voor een senior-stageplek (letterlijk), in een jonge en hippe online fashion bedrijf. Jules, zijn manager, is in het begin erg sceptisch. Langzamerhand ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee.  


Genre: Comedy
Ja  ar: 2015
Duur: 117 minuten
Acteurs: Anne Hathaway, Robert De Niro, Nat Wolff, Rene Russo
Regis seur: Nancy Meyers

Arrogant Frog Chardonnay Viognier 2020 75CL

Casanova's

Deze wijn valt in het smaakprofiel  Fruit Lover, door haar intens fruitige geur én smaak. De verdejo druif, die overigens ontzettend hip is op het moment, dankt haar fruitigheid aan het persen van de druiven als ze nog koel en fris zijn. 

De wijn smaakt dan ook heerlijk in combinatie met de verfrissende feel-good film Casanova's. In deze film is journalist Bas, gespeeld door Jim Bakkum, een onzekere en timide jongeman. Voor zijn nieuwe opdracht moet hij undercover gaan om een mysterieuze datingscoach, die beweert dat incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren tot heuse casanova's, te ontmaskeren. Een ware feel- good movie, waarbij languit op de bank hangen een must is.  


Genre: Romantiek/Comedy
Jaar: 2020
Duur: 87 minuten
Acteurs: Jim Bakkum, Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Tygo Gernandt
Regisseur: Jamel Aattache 

Viña Salceda Rueda Verdejo 2020 75CL


Vind de wijn die bij jou past!

Leer in 24 seconden jouw persoonlijke smaakprofielen kennen. En ontdek de wijn die daarbij past!