Skip to main content

Een traditie in ere hersteld


Boompjes Genevers

Boompjes Genevers

Één na oudste

Een oude windmolen

Omstreeks het jaar 1700 maakte de haringvisserij definitief plaats voor de moutwijnindustrie. Het epicentrum van deze lag in Schiedam. Op het hoogtepunt telde Schiedam ongeveer 400 stokerijen/branderijen en 20 molens. Tot 1910 stond Schiedam in het teken van de moutwijnindustrie. 

Sindsdien is er veel veranderd. Veel distilleerderijen zijn opgehouden met bestaan, maar Distilleerderij Onder de Boompjes heeft de barre tijden overleefd. Vandaag de dag is de distilleerderij de op één na oudste van Nederland. Nog steeds onafhankelijk onder 1 familie maken zij gin én genever zoals het hoort. Zij proberen onze nationale traditie weer in eren te herstellen

Bekijk alle boompjes Genevers

Sinds 1658

Een man bij de Distilleerderij

Distilleerderij Onder de Boompjes is een onafhankelijk Schiedamse distilleerderij, die met veel toewijding en liefde de allermooiste moutwijn stookt. Dit doen zij al sinds 1658, nog voordat de moutwijnindustrie hoogtij vierde. 

In tegenstelling tot veel andere distilleerderijen, is Onder de Boompjes nog steeds volledig onafhankelijk. Uniek is dat Onder de Boompjes het volledige productieproces in eigen hand heeft. Zo weten zij de volledige controle en verantwoordelijkheid over hun eigen productie en kwaliteitsstandaarden te houden. Onder de Boompjes stookt alles zelf en bottelt ieder distillaat in hun eigen “huis”. 

Zij gebruiken uitsluitend verse en natuurlijke producten. Er komt geen smaakstof, essence of potje aan te pas. En dit is terug te proeven in alle vier de genevers.

Moutwijn = de basis

In Nederland zijn er verschillende categorieën binnen de jeneverwereld, met elk hun bepaalde regels. De basis voor elke jenever is moutwijn. In tegenstelling tot velen anderen, maakt distilleert Onder de Boompjes de moutwijn zelf. Dit is uniek, zeker omdat de moutwijn en de kwaliteit veel invloed heeft op de smaak van elke jenever. Zo moet een jonge jenever minimaal 1,5% en maximaal 15% moutwijn bevatten, een oude jenever minimaal 15% en maximaal 25% en een korenwijn minimaal 51%. Verder zijn er regels voor kleurstoffen, hoeveelheid suiker en het minimale alcoholpercentage. 

Een foto van alle soorten kruiden en citroentjes

Gelagerd op Bourbon vaten

Een glas met een flesje Ginger Ale ernaast

Distilleerderij Onder de Boompjes maakt Boompjes Genever, Boompjes Old Dutch, Boompjes Korenwijn en Boompjes Maltwine Genever. Elke genever is uniek. Zo is de Boompjes Genever is een authentieke jonge genever met maar liefs 10% moutwijn. Heerlijk als een borrel of in mixed drinks. Boompjes Old Dutch is een originele oude genever met 20% moutwijn, die gedurende 3 jaren wordt gelagerd op Amerikaanse bourbon vaten. Het lageren van de Old Dutch zorgt voor mooie ronde hout- en vanilletonen. De Old Dutch is op zichzelf al heerlijk, maar probeer ook eens een BOGI. De simpele combinatie van Old Dutch en een premium ginger ale is verassend en fris. 

Boompjes Korenwijn is een 4 jaar gelagerde korenwijn met maar liefs 60% moutwijn. En dan het kroonjuweel van de collectie: Boompjes Maltwine Genever. Deze Maltwine Genever is gemaakt van 100% moutwijn, 5 jaar lang gelagerd op ex-bourbon vaten en zit vol liefde en toewijding. Met deze reeks fantastische bewijst Onder de Boompjes weer eens dat zij de stand der tijd hebben weerstaan en meegaan in de wederopstanding van de jenevercategorie.

Bezoek onder de boompjes

Als je meer zou willen weten over Distilleerderij Onder de Boompjes, dan nodigen wij je uit om de distilleerderij te bezoeken in Schiedam. Dan kun je het hele proces met eigen ogen zien en alle genevers proeven. 

Bekijk de website