Skip to main content

Voor diegene die een stapje verder willen gaan


Perfecte geschenken

Perfecte geschenken

Het jaar 2021 is alweer bijna ten einde en met december als feestmaand in aantocht zoek je wellicht iets speciaals om cadeau te geven. Misschien wil je dit gewoon lekker voor jezelf, dat mag gerust. Of voor diegene die voor jou afgelopen jaar heel bijzonder is geweest? Wiens stappen zijn voor jou juist een inspiratie geweest? Bedank deze persoon, of jezelf, met een mooie fles Black Label, Gold Label Reserve of de legendarische Blue Label. Het perfecte geschenk dat vooruitgang symboliseert, want zo heeft Johnnie Walker het bedoeld: Keep Walking!

Johnnie Walker Black Label

 

Een perfect geschenk om voor diegene die meer van het leven willen genieten. Een blend van meer dan 30 whisky's. Een luxe whisky die de referentie vormt voor alle andere whisky's. De smaak kenmerkt zich door rijke vanille, gedroogde vruchten en rokerigheid. 


Johnnie Walker Black Label kun je puur of met ijs drinken, maar is ook heel geschikt voor in de mix in een logdrink: de Highball ! Speciaal voor de feestdagen hieronder alvast wat inspiratie:

Johnnie Walker Black Label 70CL

Recepten

Johnnie & Lemon: 
50 ml JW Black Label; 150 ml Citroen Limonade: schijfje citroen en een blaadje munt

Johnnie & Peach: 
50 ml JW Black Label; 150 ml Ginger ale of Ice tea; garnering: schijfje perzik en takje rozemarijn.

Johnnie & Elderflower: 
50 ml JW Black Label; 20 ml Elderflower cordial (siroop); 100 ml bruiswater; garnering: takje lavendel.

Johnnie & Green Tea: 
50 ml JW Black Label; 50 ml groene thee; 100 ml bruiswater; garnering: stokje citroengras.
 

JOHNNIE WALKER GOLD LABEL


Alexander Walker, de kleinzoon van Johnnie Walker, was de master blender die in 1920 de notities voor deze whisky op schrift stelde. Ter ere van het honderdjarige bestaan wilde hij zijn familie eren met een luxueuze kwaliteitswhisky die de familie waardig was. Voor dit speciale moment selecteerde hij 15 whisky’s met een minimum leeftijd van 18 jaar. In de nasleep van de eerste wereldoorlog was er echter geen mogelijkheid om Johnnie Walker Gold Label op de markt te brengen en zo duurde het tot 1995 dat de wereld mocht meegenieten van Alexander Walkers jubileum whisky. Een luxe blend gerijpt op eikenhouten vaten, gemaakt met bronwater dat door echte goudaders heeft gesijpeld. Deze gouden drank heeft een magische smaak, rijk en zacht.

Johnnie Walker Gold Label Reserve 70CL

Probeer 'm ook

Een persoonlijke creatie van Meesterblender Jim Beveridge voor de speciale gelegenheden in december. Vol fruit en vanille, naast kruidige, zoete houtachtige tonen en een subtiele rokerigheid. Perfect voor feestelijke momenten en een luxe geschenk voor grote en kleine gelegenheden.


Johnnie Walker Gold Label reserve drink je puur, ‘on the rocks’ met ijs of rechtstreeks en ijskoud uit de vriezer. Serveer er dan wat chocolade bij en het genieten kan beginnen. Of serveer als highball:

Johnnie & Peach: 
50 ml JW Gold label Reserve; 150 ml Ginger ale of Ice tea; garnering: schijfje perzik en takje rozemarijn.

 

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL


Johnnie Walker Blue Label 70cl is een van de meest unieke blended whisky's ter wereld! De whisky is namelijk een samenstelling van 16 zeldzame Schotse Whisky's uit alle hoeken van het land - van Islay tot Speyside. De Blue Label krijgt zijn krachtig en rokerig karakter van de Islay malts. De tonen van cederhout  en de romige aroma's zijn de danken aan de malts uit Speyside. Deze speciale samenstelling maakt de Johnnie Walker Blue Label zo uniek, want de whiskymaker heeft er zelf weinig invloed op. Het resultaat is een uiterst gebalanceerde whisky. Wil je meer weten over het verhaal achter het meest beroemde whiskymerk? 

Johnnie Walker Blue Label 70CL

Blue Label

Blue Label is een blend van de zeldzaamste en meest uitzonderlijke en exclusieve whisky's. Smaken van chocolade en een kruidige, rokerige en honingachtige zachte afdronk. Alleen bestemd voor speciale gelegenheden en de echte connaisseurs! 


Wil je met Kerst indruk maken op je vrienden: Blue Label kan het best puur worden gedronken, waarbij de smaakpapillen vooraf gereinigd en gekoeld worden door een slokje ijswater. Zo komen de smaken echt tot zijn recht en is het de onderscheidende keuze om een bijzondere gelegenheid écht uitzonderlijk en gedenkwaardig te maken!
 

johnnie walker logo

WHISKY BUSINESS: HET VERHAAL ACHTER JOHNNIE WALKER 

Het was 1819 en John Walker moest noodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. En met succes! Inmiddels is Johnnie Walker uitgegroeid tot het grootste whiskymerk ter wereld. 

HET GEHEIM ACHTER HET SUCCES? HET SCHEVE ETIKET EN DE VIERKANTE FLES

Alexander Walker, zoon van oprichter John Walker, maakte de scherpzinnige beslissing om scheepskapiteins aan te stellen als zijn scheepsvertegenwoordigers om zijn whisky's mee te nemen naar alle plekken waar schepen kwamen. Al snel was zijn unieke blend over de hele wereld verkrijgbaar. 

Vierkant voor meer stevigheid

Kort daarna begon hij de beroemde vierkante fles te gebruiken om de kans op breken te verkleinen. Hij zorgde er zo voor dat nóg meer van zijn whisky geheel intact de bestemming bereikte. Hij voegde ook het kenmerkende etiket toe. Scheef geplaatst, in een hoek van precies 24 graden, zodat het nog beter opviel. 

Wist je dat er elke seconde 6 flessen Johnnie Walker verkocht worden?


ONTDEK meer Whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan ons Whiskyassortiment met de mooiste flessen en aanbiedingen! Op zoek naar een leuk cadeau? Op onze whisky cadeaupagina vind je de beste malts om cadeau te geven