Bacardi & cola: voor elkaar gemaakt

inspiration-image

Recept

Als je merknaam in een adem wordt genoemd met een productsoort, heb je wel iets goeds gedaan. De zachte, witte rum van Bacardi lijkt ook gewoon gemaakt voor een klassieke rum-cola; de vanille- en amandeltonen in de rum gaan perfect samen met de cola. Net als de limoen trouwens, die maakt een baco lekker fris.

 

Bacardi & cola: de geschiedenis

De baco bestaat al meer dan een eeuw. Net als de Cuba Libre, is de mix van Bacardi Rum met Cola ontstaan in 1900 in Havana. Op Neptuno Street om precies te zijn. Daar overtuigden Amerikaanse soldaten een barman om zijn geliefde Bacardi Rum te mengen met hun nieuwe favoriet: Coca Cola. In Nederland maken we de baco al jaren met Bacardi Superior, de witte rum van Bacardi.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Vul een glas met ijs.
  2. Knijp het limoentje uit in het glas.
  3. Doe er een deel (50 ml) Carta Blanca rum bij en twee delen cola.
  4. Roer kort om.

Tip: probeer ook eens een Cuba libre met Carta Oro; met twee uitgeknepen limoentjes erin is die net wat frisser.

5 Reviews

(87 stemmen)
17.99