Bellini: je zou hem bijna een smoothie noemen

inspiration-image

Recept

De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt. Hij bruist. En dat is dankzij de prosecco die mee het glas in mag. Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikennectar of -puree. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.

 

Bellini cocktail: de geschiedenis

Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Knijp een perzik uit in je hand of doe hem in de blender. 
  2. Doe de perzikenpuree in een flûte samen met het sap uit het citroenpartje. 
  3. Voeg de Martini Prosecco toe. 
  4. Roer kort zodat de bubbels in leven blijven.

Tip: garneer met een schijfje perzik en een framboos.

5 Reviews

(134 stemmen)
9.99

Kaarthouders


8.99