Bloody Mary, ’s werelds meest complexe cocktail

inspiration-image

Recept

Brunchtijd, lunchtijd, theetijd. De liefhebber hoeft niet lang te wachten tot de tijd rijp is voor een Bloody Mary. Want er is altijd een goed moment. Maar niet iedereen staat open voor deze cocktail. Wellicht heeft dat te maken met het bloederige spookverhaal dat om de schim Bloody Mary heen hangt. Laat het gaan, want met de juiste ingrediënten en specerijen is een Bloody Mary echt een cocktail om van te houden.

 

Bloody Mary: de geschiedenis

De geschiedenis van de Bloody Mary laat zich niet makkelijk omschrijven. Over de herkomst van de naam doen nogal wat verhalen de ronde. Sommige liefhebbers beweren dat de naam is geïnspireerd op Hollywoodster Mary Pickford. Anderen denken weer dat bardame Mary de inspiratiebron was. Ze serveerde de cocktail in de bar ‘Bucket of Blood’. En dan zijn er ook nog meerdere personen die claimen de Bloody Mary te hebben uitgevonden. Wij geven de eer aan Fernand Petiot, simpelweg omdat hij in 1921 ruim voor de rest was. Naar eigen zeggen serveerde hij de cocktail toen in Harry’s New York Bar in Parijs.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Doe de ingrediënten in een Boston glas.
  2. Top af met ijs.
  3. Schud alles nu heen en weer tussen het glas en de shaker.
  4. Zeef de cocktail in een longdrinkglas.

Tip: garneer met vers gesneden selderij, peper en een kruidentakje (bv. peterselie of dille).

2 Reviews

(23 stemmen)
1.39

12 Reviews

(562 stemmen)
38.99