Bombay Sapphire Bramble, een feest om te maken

inspiration-image

Recept

De Bramble is makkelijk om te maken, indrukwekkend om te serveren en heerlijk om te drinken. En waarschijnlijk daarom hard op weg een nieuwe cocktailklassieker te worden. Je maakt de Bramble cocktail het beste aan het eind van de zomer, wanneer mooie, grote bramen bij bosjes aan de struiken hangen. Maar smaken doet hij het hele jaar door goed.

 

Bramble: de geschiedenis

De Bramble cocktail werd in de jaren ’80 in Londen uitgevonden door Dick Bradsell, alias de cocktailkoning. Cocktails met gin waren in die tijd ongekend populair in Londen. De Bramble is een twist op de Gin Fix, een oude favoriet waarbij frambozenlikeur wordt gebruikt in plaats van likeur op basis van bramen of bessen. Bramble betekent braamstruik en deze naam dankt de cocktail aan het visuele effect dat ontstaat als de bessenlikeur over het gecrushte ijs naar beneden sijpelt. Een van de redenen waarom het zo leuk is deze cocktail te maken.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Doe de gin, het citroensap en de basterdsuiker in een laag glas of tumbler en roer dit kort om. 
  2. Vul het glas met crushed ijs.
  3. Druppel de bessenlikeur uit over de top en geniet even van hoe dit door je drankje naar beneden sijpelt. 
  4. Doe er nog wat crushed ice bovenop en garneer met een braam en een partje citroen.

Tip: maak ijsklontjes met bramen erin om het visueel nóg aantrekkelijker te maken.

10 Reviews

(206 stemmen)
21.99